Volendam

Restaurant A-Fusion sluit vrijwillig de deuren wegens coronabesmetting medewerker “Wij nemen onze verantwoordelijkheid”

Edam-Volendam – Restaurant A-Fusion Sushi & Grill in Volendam heeft gisteren vrijwillig zijn deuren met directe ingang gesloten wegens een coronabesmetting van een medewerker. De medewerker is alleen in de vestiging Volendam werkzaam.

“Wij nemen onze verantwoordelijkheid en willen eerst al ons overige personeel laten testen alvorens wij weer open gaan. Hierdoor zijn wij in ieder geval dit weekend gesloten. Voor uw en onze gezondheid is het belangrijk dat we er alles aan doen om verdere verspreiding te voorkomen. Wij hopen op jullie begrip voor deze beslissing.”, zegt het restaurant in een verklaring.

Ook een 17-jarige medewerkster van een schoonmaakbedrijf uit Edam is positief getest op corona. “Op dit moment vindt bron- en contactonderzoek door de GGD plaats. Dat gebeurt omdat de twee nieuwe coronagevallen onderdeel kunnen zijn van zogenaamde ‘clusterbesmettingen’. Het onderzoek kan er toe leiden dat nog meer coronagevallen in Edam-Volendam aan het licht zullen komen.”, aldus de gemeente.

Update 17:15 uur:

Op dit moment lijkt het erop dat er voor A-Fusion geen specifieke risico’s zijn. De bedrijfsleiding is daarom vrij te beslissen wanneer A-Fusion weer open gaat. Burgemeester Sievers laat weten het optreden van A-Fusion een compliment waard te vinden. “Ze hebben snel en juist gehandeld, het welzijn van hun klanten voorop gesteld en hun verantwoordelijkheid genomen. Dat is voorbeeldig. Helaas toont dit voorval aan dat Corona nog niet achter de rug is. En dat onze samenleving waakzaam moet blijven om een nieuwe opleving van het virus te voorkomen.”

Burgemeester Sievers wenst A-Fusion het beste en hoopt dat zij, als ze van de schrik zijn bekomen, hun zaken voorspoedig kunnen hervatten.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.