23.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomeVolendamRestaurant A-Fusion sluit vrijwillig de deuren wegens coronabesmetting medewerker "Wij nemen onze...

Restaurant A-Fusion sluit vrijwillig de deuren wegens coronabesmetting medewerker “Wij nemen onze verantwoordelijkheid”

Edam-Volendam – Restaurant A-Fusion Sushi & Grill in Volendam heeft gisteren vrijwillig zijn deuren met directe ingang gesloten wegens een coronabesmetting van een medewerker. De medewerker is alleen in de vestiging Volendam werkzaam.

“Wij nemen onze verantwoordelijkheid en willen eerst al ons overige personeel laten testen alvorens wij weer open gaan. Hierdoor zijn wij in ieder geval dit weekend gesloten. Voor uw en onze gezondheid is het belangrijk dat we er alles aan doen om verdere verspreiding te voorkomen. Wij hopen op jullie begrip voor deze beslissing.”, zegt het restaurant in een verklaring.

Ook een 17-jarige medewerkster van een schoonmaakbedrijf uit Edam is positief getest op corona. “Op dit moment vindt bron- en contactonderzoek door de GGD plaats. Dat gebeurt omdat de twee nieuwe coronagevallen onderdeel kunnen zijn van zogenaamde ‘clusterbesmettingen’. Het onderzoek kan er toe leiden dat nog meer coronagevallen in Edam-Volendam aan het licht zullen komen.”, aldus de gemeente.

Update 17:15 uur:

Op dit moment lijkt het erop dat er voor A-Fusion geen specifieke risico’s zijn. De bedrijfsleiding is daarom vrij te beslissen wanneer A-Fusion weer open gaat. Burgemeester Sievers laat weten het optreden van A-Fusion een compliment waard te vinden. “Ze hebben snel en juist gehandeld, het welzijn van hun klanten voorop gesteld en hun verantwoordelijkheid genomen. Dat is voorbeeldig. Helaas toont dit voorval aan dat Corona nog niet achter de rug is. En dat onze samenleving waakzaam moet blijven om een nieuwe opleving van het virus te voorkomen.”

Burgemeester Sievers wenst A-Fusion het beste en hoopt dat zij, als ze van de schrik zijn bekomen, hun zaken voorspoedig kunnen hervatten.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
23.3 ° C
25 °
20 °
52 %
2.7kmh
3 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
29 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.