16.3 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomeVolendamHandhavers stoppen feest op boot in haven Volendam "Coronaregels volstrekt genegeerd"

Handhavers stoppen feest op boot in haven Volendam “Coronaregels volstrekt genegeerd”

Volendam – Handhavers van de gemeente Edam-Volendam hebben gisteravond‬ een feest gestopt op een boot in de haven van Volendam. Er kwamen bij de gemeente berichten binnen dat er een feest gaande was waarbij de coronaregels volstrekt genegeerd werden.

De gemeentelijke handhavers zijn ter plaatse gegaan en hebben overtredingen geconstateerd. Hierop gaven ze het bevel om het feestje onmiddellijk te beëindigen. De exploitant van de boot heeft een boete van 4350 ontvangen. De gemeente zal zich daarnaast nog beraden over welke maatregelen zij daarnaast treft, zoals een last onder dwangsom.

Burgemeester Lieke Sievers is in een verklaring duidelijk. “Het voorkomen van coronabesmettingen vraagt inzet van iedereen. Het belangrijkste blijft voor iedereen je houden aan de allang bekende maatregelen. Gebruik je gezond verstand en help elkaar het goede te doen. Dat vraagt veel van ons allemaal, niemand uitgezonderd. Handhaving is de stok achter de deur, voor excessen, voor als het niet goed gaat. Het is topsport om hier gezond, zowel fysiek als psychisch, en zonder verdere financiële en economische schade doorheen te komen. Wat we erg graag willen is dat we als gemeenschap deze ‘wedstrijd’, voor- en met elkaar, gaan winnen. Partijen die hun inzet ondergraven door, willens en wetens, ‘corona-riskante’ feestjes te houden, kunnen erop rekenen dat de gemeente handhaaft in samenwerking met de politie.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Tsjonge, hebben die al-le-maal vanaf half maart 2020 onder een steen geleefd?
    De eigenaar van deze boot incluis.
    Dom-dommer-domst ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,923FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.3 ° C
17.3 °
14.5 °
77 %
3.1kmh
86 %
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
17 °
vr
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.