17.3 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
HomePurmerendPurmerender aangehouden voor verlaten plaats ongeval en bezit softdrugs

Purmerender aangehouden voor verlaten plaats ongeval en bezit softdrugs

Muiden – Op de A1 bij Muiden vannacht zag de landelijke eenheid Noordwest, tijdens een surveillance en voor hun neus, een ongeval gebeuren. Een personenauto liet zich tijdens het inhalen van een vrachtauto ineens terugzakken en ging naar rechts. De bestuurder had zich alleen nog lang niet ver genoeg terug laten zakken waardoor hij tegen de vrachtwagen aanreed. 

De chauffeur van de vrachtwagen stuurde zijn combinatie gelijk naar de vluchtstrook. De bestuurder maakte een andere afweging en besloot om gas te geven en weg te rijden. De landelijke eenheid Noordwest heeft de bestuurder een paar honderd meter verderop aan de kant gezet en gecontroleerd. De bestuurder bekende dat hij had geprobeerd om weg te rijden bij het ongeval en dat het ongeval zou zijn veroorzaakt doordat hij even op zijn telefoon keek.

Bij de controle bleek dat de 23-jarige Purmerender op visite in Almere te zijn geweest en daar een zeer kleine hoeveelheid alcohol had gedronken. De blaastest leverde geen probleem op. Echter scoorde de Purmerender wel positief op de drugstest. Tijdens een inspectie van de auto vonden de agenten in de auto een lachgasfles en meerdere lege ballonnen. Ook lag er een meer dan gedoogde hoeveelheid wiet in de auto.

De bestuurder is aangehouden en er is bloed afgenomen om te bepalen hoeveel drugs en alcohol er in zijn bloed aanwezig is. Tegen de bestuurder is nu al proces-verbaal opgemaakt ter zake het veroorzaken van een aanrijding, het verlaten van een plaats van ongeval en bezit van softdrugs. Zodra de bloeduitslag bekend is zal duidelijk worden of er ook nog een proces-verbaal voor het rijden onder invloed opgemaakt zal gaan worden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Typisch gevalletje: dom, dommer, domst i.c.m. hufterig, hufteriger, het hufterigst.
    Telefoon, alcohol, lachgas, softdrugs én dan doodleuk een voertuig besturen: dan ben je Tinus de Superl*l.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.3 ° C
19 °
15.5 °
65 %
4.5kmh
70 %
ma
18 °
di
15 °
wo
17 °
do
16 °
vr
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.