14.4 C
Purmerend
zaterdag 25 mei 2024
HomeRegionaalDrinkwaterbedrijf PWN roept op: "Wees wijs met water"

Drinkwaterbedrijf PWN roept op: “Wees wijs met water”

Regionaal – Deze week is het weer tropisch warm. Een extra uitdaging voor drinkwaterbedrijf PWN. Bij warmte en droogte verbruiken we namelijk veel meer water met elkaar. PWN roept op om bewust om te gaan met water.

Op deze warme en droge dagen verbruiken we met elkaar veel meer kraanwater. En dat doen we dan vaak ook nog eens allemaal tegelijk. PWN directeur Ria Doedel: “Hierdoor kan het gebeuren dat de voorraad drinkwater tijdens piekuren sneller slinkt dan we kunnen aanvullen. Daarom vragen we onze klanten de komende dagen bewust met hun drinkwater om te gaan. Samen kunnen we de piek afvlakken en hoeft niemand een druppel te missen.”

Water besparen

PWN adviseert klanten wel om op dit soort warme dagen ruim voldoende water te drinken, maar vraagt om niet in bad te gaan, korter te douchen en de kraan niet te laten lopen tijdens het tanden poetsen, handen wassen of het scheren. “Het meeste extra water verbruiken we bij dit warme weer trouwens voor het sproeien van de tuin, het spelen met water door kinderen of voor het vullen van zwembadjes. Door alleen die planten water te geven die het nodig hebben en niet te sproeien, maar een gieter te gebruiken, bespaart u al heel veel. Planten kunt u sowieso beter één keer per week veel water geven, dan elke dag een beetje. Want zo ‘leert’ u uw planten om beter tegen droogte te kunnen en dieper te wortelen. Heeft u een zwembadje gevuld? Gebruik dit water dan achteraf alsnog voor de tuin.”

Wijs met water

Zwembadjes vullen, de tuin sproeien… Op warme en droge dagen verbruiken we per persoon tot wel 50 liter extra water. Drinkwaterbedrijf PWN moet daardoor tijdens warme, droge dagen op zogenaamde ‘piekuren’ hard werken om deze extra vraag naar water te kunnen leveren. Niet omdat er niet genoeg water is.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.4 ° C
15.1 °
13.9 °
81 %
1.8kmh
100 %
za
18 °
zo
18 °
ma
18 °
di
17 °
wo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.