Purmerend

Purmerend zoekt Cyber Agents: “Zorg dat de boeven geen kans hebben”

Purmerend – De politie en burgemeester van de gemeente Purmerend zijn op zoek naar Cyber Agents tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf, hun omgeving en de gemeente kunnen beschermen tegen online gevaar.

Burgemeester Bijl: “Het is heel vervelend als je slachtoffer bent van digitale boeven. Wij hebben gedacht, wat kunnen wij daar aan doen? Wij willen graag jullie hulp en daarvoor is er een game project gemaakt. Wij willen graag dat jullie opgeleid worden tot digitale agent om ervoor te zorgen dat die boeven geen kans hebben.”

Inmiddels doen 30 gemeenten mee met het project en zijn er meer dan 31.000 Cyber Agents. HackShield is een game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Via de game worden kinderen opgeleid tot Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar.

Wil jij je kinderen via een spannend spel alles leren over veilig internetten en heeft jouw kind het in zich om zichzelf en je omgeving te beschermen?

Ga dan snel naar www.joinhackshield.nl en speel mee! Het spel is zowel online als via een app te spelen.

HackShield Future Cyber Heroes

Cybercriminaliteit is nog altijd een groeiend probleem. Vrijwel wekelijks zien we berichten voorbij komen over gemeenten, ziekenhuizen en andere grote instanties die te maken krijgen met hackers of een andere vorm van criminaliteit. Ook kinderen krijgen te maken met online gevaar. Omdat zij zichzelf niet goed weten te beschermen zijn ze een makkelijke prooi voor criminelen.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.