Purmerend

Dijklander Ziekenhuis opent vernieuwde OK in Purmerend

Purmerend – De vernieuwde operatiekamers (OK) van het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend zijn geopend. Het operatiecomplex is sinds afgelopen mei grondig verbouwd om patiënten nog beter te kunnen behandelen. De eerste patiënten worden vanaf 14 september geholpen.

De zes nieuwe operatiekamers zijn toegerust voor alle soorten ingrepen, maar worden vooral ingezet voor de minder complexe en veel voorkomende operaties. Denk hierbij aan staar-, liesbreuk- en galblaasoperaties, maar ook gynaecologische ingrepen zoals bekkenbodem- en kijkoperaties.

Marjolein van der Horst, medisch manager OK: “We gaan hier dagelijks 24 tot 32 patiënten opereren. Alle operatiekamers zijn erop ingericht om deze operaties zo veilig, goed en soepel mogelijk te laten verlopen. Het ziekenhuis is hiermee klaar voor de toekomst en onze OK-medewerkers hebben zin om hier aan de slag te gaan.”

Tijdens de verbouwing vonden alle operaties tijdelijk in het ziekenhuis in Hoorn plaats. Van der Horst: “We zijn blij dat we weer in Purmerend kunnen opereren, zodat we meer patiënten kunnen helpen.”

Verbouwen voor de toekomst

Het afgelopen jaar is het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend op veel plekken verbouwd, met onder andere het scopiecentrum, een nieuwe centrale hal en een Acute Zorg Unit waar alle spoedzorg slim wordt gecombineerd. In Purmerend komt het accent te liggen op planbare zorg, korte opnames en dagbehandeling. In Hoorn vinden ingrepen plaats met een hoog risico, spoedoperaties en langdurige zorg. Door deze verdeling is de zorg efficiënter te organiseren en worden geplande operaties minder vaak verplaatst, zegt het Dijklander. Zo zijn patiënten sneller aan de beurt als ze geopereerd moeten worden.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.