Purmerend

Grootste mosselpan ter wereld bij Sligro Purmerend

Purmerend – Op 12 september van 10:00 tot 16:00 stond de grootste mosselpan ter wereld bij groothandel Sligro in Purmerend. Met erin maar liefst 2000 kilo mosselen. Tot in de middag kon iedereen een kijkje komen nemen en een portie Zeeuwse mosselen proeven van Smit Vis.

De mosselpan is sinds 2008 al bekend. En sindsdien is het officieel erkend door het Guinness Book of World Records, met een diameter van 2.08 meter, een hoogte van 1.86 meter, een buikomvang van 7 meter en een leeggewicht van 1.100 kilo. Een record dat Sligro overigens al enkele jaren geleden vestigde. De pan is zo groot, dat de kok op een trap moest staan om in de mosselen te kunnen roeren.

“Het mosselseizoen is weer begonnen. Daarom dachten we om na de Corona een klein evenementje te doen, om toch de mensen iets vrolijks mee te geven. Daarom kozen we ervoor om het op een parkeerplaats te doen. Zodat iedereen zich toch aan de 1,5 meter kan houden, zegt Harald Smeets van Smit Vis Leveranciers.

Naast de grootste mosselpan, stond ook Farm Frites die puntzak frietjes verkocht. Ze gaan de Sligro vestigingen samen langs, omdat verse frietjes en mosselen een goede combinatie zijn.  

“Als je mosselen wilt eten moet je het nu doen. Het mosselseizoen is nu aan de gang, dus nu zijn ze op hun lekkerst.”


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.