12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendGrootste mosselpan ter wereld bij Sligro Purmerend

Grootste mosselpan ter wereld bij Sligro Purmerend

Purmerend – Op 12 september van 10:00 tot 16:00 stond de grootste mosselpan ter wereld bij groothandel Sligro in Purmerend. Met erin maar liefst 2000 kilo mosselen. Tot in de middag kon iedereen een kijkje komen nemen en een portie Zeeuwse mosselen proeven van Smit Vis.

De mosselpan is sinds 2008 al bekend. En sindsdien is het officieel erkend door het Guinness Book of World Records, met een diameter van 2.08 meter, een hoogte van 1.86 meter, een buikomvang van 7 meter en een leeggewicht van 1.100 kilo. Een record dat Sligro overigens al enkele jaren geleden vestigde. De pan is zo groot, dat de kok op een trap moest staan om in de mosselen te kunnen roeren.

“Het mosselseizoen is weer begonnen. Daarom dachten we om na de Corona een klein evenementje te doen, om toch de mensen iets vrolijks mee te geven. Daarom kozen we ervoor om het op een parkeerplaats te doen. Zodat iedereen zich toch aan de 1,5 meter kan houden, zegt Harald Smeets van Smit Vis Leveranciers.

Naast de grootste mosselpan, stond ook Farm Frites die puntzak frietjes verkocht. Ze gaan de Sligro vestigingen samen langs, omdat verse frietjes en mosselen een goede combinatie zijn.  

“Als je mosselen wilt eten moet je het nu doen. Het mosselseizoen is nu aan de gang, dus nu zijn ze op hun lekkerst.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.