17.8 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomePurmerendKunst in de etalage, thema 'Vrijheid'

Kunst in de etalage, thema ‘Vrijheid’

Purmerend – Van 12 september tot 4 oktober is er weer veel kunst te zien in de etalages van de winkels in de binnenstad. Voorafgaand aan de Kunstroute op 3 en 4 oktober stellen winkeliers in de binnenstad van Purmerend hun etalages beschikbaar aan de deelnemende kunstenaars. In elke van de 30 deelnemende winkels prijkt minimaal één kunstwerk van een kunstenaar. Dit jaar is het thema Vrijheid. 

De opening werd verricht door mevr. Wil Rijswijk, secretaris bij de Vereniging Historisch Purmerend en lid van het 4/5 mei comité Purmerend. “Deze periode is natuurlijk weer heel anders dan voorgaande jaren want ook nu zijn wij weer verbonden aan regels. En regels die de meeste niet fijn vinden want ook nu worden wij ernstig belemmerd in onze vrijheid. En veel mensen hebben daar veel moeite mee. Wij kunnen geen hand meer geven en niet meer te dicht bij elkaar staan. Dat is heel lastig voor mensen maar zeker voor kunstenaars.”

Er is een wandelroute uitgezet om alle kunstwerken te kunnen bewonderen. Wandelend langs de etalages kunt u zich alvast voorbereiden op uw bezoek aan de Kunstroute. Bij de deelnemende winkels liggen wandelroutekaartjes voor de Etalageroute en tevens routeboekjes voor de Kunstroute, voor u om alvast mee te nemen. Een plattegrond van de route is eventueel ook hieronder te vinden.

Fotografie: Regio Purmerend

Relevante artikelen:

Kunst in de etalage 2019, thema reizen –

Purmerend – Stichting Kunst en Crearoute heeft ook dit jaar een etalageroute in het Purmerendse georganiseerd om alvast warm te lopen voor de Kunstroute die in het weekend van 5 en 6 oktober zal plaatsvinden. Er zijn dit jaar maar liefst 30 etalages ingericht met beelden, schilderijen, sierraden, keramiek en vele andere kunstvormen.

Kunst in de etalage, thema “dieren in de kunst” –

Purmerend – In de maand voorafgaand aan de Kunstroute laten vijftien kunstenaars hun werk zien in één van de etalages in de Purmerendse binnenstad. Dit jaar zijn de kunstenaars geïnspireerd door het thema ‘dieren in de kunst’. Vanaf 15 september tot 6 oktober vindt in de Peperstraat en Padjedijk de jaarlijkse etalageroute plaats.

Kunst in de etalage, thema Selfie –

Purmerend – In de maand voorafgaand aan de Kunstroute laten zestien kunstenaars hun werk zien in één van de etalages in de Purmerendse binnenstad. Dit jaar zijn de kunstenaars geïnspireerd door het thema ‘selfie’. Vanaf 16 september tot 6 oktober vindt in de Dubbele Buurt, Breedstraat en Padjedijk de jaarlijkse etalageroute plaats.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.8 ° C
18.9 °
16.7 °
72 %
1.3kmh
76 %
do
17 °
vr
16 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.