Purmerend

Kunst in de etalage 2019, thema reizen

Purmerend – Stichting Kunst en Crearoute heeft ook dit jaar een etalageroute in het Purmerendse georganiseerd om alvast warm te lopen voor de Kunstroute die in het weekend van 5 en 6 oktober zal plaatsvinden. Er zijn dit jaar maar liefst 30 etalages ingericht met beelden, schilderijen, sierraden, keramiek en vele andere kunstvormen. 

De winkeliers die hun etalage beschikbaar hebben gesteld bevinden zich aan de Kaasmarkt, Peperstraat, Dubbele Buurt, Breedstraat en Zuidersteeg. Het thema dit jaar is ‘reizen’. En iedere kunstenaar heeft voor de etalageroute een werk gemaakt die past in dit thema. De kunstwerken zijn te zien van 14 september tot 4 oktober 2019.

Vanochtend om 11:00 uur opende de directeur van het Purmerends museum, Dhr. Beekhof, de etalageroute en hield een korte toespraak. Bij elke etalage nam de desbetreffende kunstenaar het woord om uitleg te geven.

Foto’s: Rob Klaucke

De kunstwerken zijn te zien in de etalages van onderstaande winkels van 14 september tot 4 oktober 2019.

Relevante artikelen:

Kunst in de etalage, thema dieren in de kunst

Kunst in de etalage, thema Selfie


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.