6.1 C
Purmerend
maandag 27 maart 2023
HomePurmerendBurgemeester Purmerend doet dringend beroep op ondernemers: "Ik reken op u"

Burgemeester Purmerend doet dringend beroep op ondernemers: “Ik reken op u”

Purmerend – Burgemeester Don Bijl doet een dringend beroep op de ondernemers van Purmerend. In ‘zicht op zaken‘ schrijft de burgemeester dat hij dankbaar is voor de vele initiatieven die de ondernemers samen met de gemeente in de eerste maanden van de coronacrisis hebben ontplooid.

“We hebben samen met u veel initiatieven ontplooid om het naleven van de anderhalve meter in de openbare ruimte, de zorg, de horeca, op scholen en in uw onderneming of winkel te kunnen waarborgen. U heeft daar ieder uw eigen invulling aan gegeven. Ik ben u daar dankbaar voor.”, schrijft Bijl.

Bijl geeft aan dat tijdens de prachtige zomermaanden het naleven van de basisregels is verslapt. “Dat is heel begrijpelijk, niets menselijks is ons vreemd, maar wel onwenselijk. De afgelopen weken zien we een forse toename van het aantal besmettingen in onze regio. De toename is het grootst in Amsterdam, maar het virus stopt helaas niet bij onze gemeentegrens. De brandhaard is heel dichtbij en dat is zeer zorgelijk.”

De burgemeester wil voorkomen dat er nog strengere maatregelen nodig zijn die meer economische schade veroorzaken in Purmerend. “Samen kunnen we een belangrijke rol spelen in het terugdringen van het virus. Daarmee beschermen we kwetsbaren in onze gemeenten, maar het is ook in het belang van u als ondernemer. Ik doe dan ook een vriendelijk, maar dringend verzoek op u de maatregelen in en rond uw winkels en bedrijfspanden weer terug te brengen op het niveau van afgelopen voorjaar.”

Aan de ondernemers vraagt Bijl om daarnaast met klem de extra maatregelen van het kabinet door te voeren. “Laat uw medewerkers thuiswerken, behalve als dat echt onmogelijk is. Zorg weer voor een duidelijk deurbeleid: laat alleen klanten toe als er genoeg ruimte is in uw zaak. Laat geen groepen toe groter dan 4 mensen en binnen niet meer dan 30 mensen in totaal. Heeft u een horecazaak? Dan geldt een sluitingstijd van 22.00 uur. Denk na over speciale winkeltijden voor ouderen en zieken. Tot slot: mensen met een contactberoep moeten vanaf nu hun klanten registeren.”

De burgemeester beseft dat de maatregelen zeer ingrijpend zijn en dat ze ondernemers treffen. “Maar u staat er niet alleen voor. Als gemeente zijn we er voor u. Onze BOA’s helpen de maatregelen te handhaven.”

“Ik besef dat de maatregelen ingrijpend zijn. Maar weet dat u er niet alleen voor staat. Samen staan we voor de opgave om Purmerend gezond en veilig te houden. Gelukkig kan ik vertrouwen op uw fantastische ondernemerszin! Ik reken op u.”, besluit Bijl.

Voor eventuele vragen of voor advies kunt bellen met het Loket Ondersteuning Ondernemers op telefoonnummer (0299) 452 400 of per e-mail contact opnemen met [email protected]. Alle maatregelen vindt u op de website van de rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl. In de noodverordering van de veiligheidsregio kunt u de regels nog eens nalezen.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
6.1 ° C
8.9 °
4.4 °
80 %
0.9kmh
52 %
ma
7 °
di
7 °
wo
12 °
do
12 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.