12.7 C
Purmerend
zondag 28 april 2024
HomePurmerendWethouder Harry Rotgans opent Regenboogmaand in Purmerend

Wethouder Harry Rotgans opent Regenboogmaand in Purmerend

Purmerend – Oktober is Regenboogmaand in Purmerend. De hele maand zijn er (online) activiteiten die laten zien dat iedereen zichzelf kan en mag zijn in Purmerend. Met het ophangen van de regenboogvlag aan de gevel van het Purmerends Museum aan de Kaasmarkt opende wethouder Harry Rotgans gisteren de Regenboogmaand. 

Sinds 2012 is Purmerend Regenboogstad. Dat betekent dat de gemeente zich inzet voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBTI-inwoners. LHBTI staat voor lesbische, homo, bi+, transgender en intersekse personen. Diversiteit en inclusie zijn nog niet de norm in onze samenleving. Zo krijgen mensen van kleur, LHBTI personen en vrouwen nog altijd te maken met discriminatie en geweld. Nog lang niet iedereen kan zichzelf zijn, ook niet op het werk.

Wethouder Harry Rotgans: “De regenboogmaand is belangrijk omdat we in onze gemeente staan voor diversiteit, in onze gemeente mag je zijn wie je bent.”

Regenbooggemeente

In Purmerend ligt de focus voor een groot deel op LHBTI-jongeren. Veel hebben te maken met negatieve reacties van leeftijdsgenoten, pesten en geweld. Ook zijn zij meer kwetsbaar voor bijvoorbeeld depressie en zelfmoord.

Over de Regenboogmaand

De Regenboogmaand duurt van 1 tot en met 31 oktober en wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden in Purmerend. Er worden activiteiten georganiseerd door TransParents, Barbara Oud, Spurd, Stichting ReR, Stichting Transgenders Noord-Holland, Bibliotheek Waterland, en de gemeente Purmerend.

Coronamaatregelen

Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn er aanpassingen in het programma. De Swim Pride en het regenboog voetbaltoernooi zijn in elk geval uitgesteld.

Het Regenboogmaandprogramma is hieronder te vinden.

Programma Regenboogmaand

In oktober is het Regenboogmaand. De hele maand staat in het teken van LHBTI. Er zijn lezingen en verschillende evenementen. Jezelf mogen en kunnen zijn is een belangrijk onderwerp in de stad. De Regenboogmaand is een samenwerking tussen Inclusiespecialist Barbara Oud, Trans-Parents, Stichting ReR, Stichting Transgenders Noord-Holland, Clup Welzijn, Spurd, Bibliotheek Waterland, Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek-Waterland en de gemeente.

Relevant artikel:

NKT danst op Coming-outdag –

Purmerend – Vanmiddag onthulde wethouder Eveline Tijmstra het regenboogkunstwerk bij het NS-station Purmerend. Zij deed dit samen met dansers van het Nederlands Kindertheater (NKT). De feestelijke onthulling vindt plaats op Coming-outdag, waarop aandacht wordt besteed aan uit de kast komen en de sociale acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT).



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.7 ° C
13.9 °
11 °
82 %
4kmh
100 %
zo
15 °
ma
17 °
di
19 °
wo
21 °
do
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.