6.5 C
Purmerend
zondag 5 februari 2023
HomePurmerendDierenarts Purmerend verhoogt en doneert gewonnen geldbedrag aan dierenopvang de Bonte Piet...

Dierenarts Purmerend verhoogt en doneert gewonnen geldbedrag aan dierenopvang de Bonte Piet en Dierenambulance Purmerend

Purmerend – Dierenarts Purmerend doneert in totaal 2000 euro aan dierenopvang de Bonte Piet in Midwoud en Dierenambulance Purmerend. De kliniek kreeg van de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO) onlangs een prijs uitgereikt van 1500 euro. Dat bedrag is door de dierenartsen verhoogd en geschonken aan de twee organisaties, die zich allebei inzetten voor dierenwelzijn in de omgeving.

De dierenkliniek met een rijke historie in de marktstad is in 2020 door de PRO verkozen tot ondernemer van het jaar 2019 in de categorie groot. Een bekroning op de stevige groei die Dierenarts Purmerend de afgelopen jaren doormaakte.

‘Ons team telt nu twintig medewerkers, wij zijn een gecertificeerde katvriendelijke praktijk geworden en de hoofdkliniek is verhuisd naar een moderne nieuwe locatie naast het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend. De paardenafdeling, die jarenlang gevestigd was aan de Zuiderweg in de Zuidoostbeemster, is verhuisd naar een mooie nieuwe locatie aan de Middenweg in Middenbeemster’, vertelt dierenarts Tessa van Eekeren.

De dierenkliniek doneert het gewonnen bedrag namens het hele team aan de Dierenambulance Purmerend en dierenopvang de Bonte Piet. Het oorspronkelijke bedrag van 1500 euro is verhoogd met 500 euro, zodat beide organisaties een cheque van 1000 euro in ontvangst konden nemen.

‘Een prijs krijgen is mooi, maar geven misschien nog wel mooier. Zowel de Dierenambulance als de Bonte Piet zetten zich al vele jaren in voor de huisdieren en wilde dieren in de regio’, zegt dierenarts Esther van de Velde.

De Bonte Piet in Midwoud heeft als doel om wilde beschermde dieren die op wat voor manier dan ook in de problemen zijn gekomen op te vangen en te verzorgen. Dierenambulance Purmerend biedt al meer dan 40 jaar eerste hulp en vervoer aan zieke en gewonde dieren in de gemeenten Purmerend, Beemster, Zeevang, Landsmeer, Edam/Volendam en Waterland.

‘Wij zijn heel blij met deze donatie’, zegt Pim Langereis van Dierenambulance Purmerend. ‘Wij gaan het bedrag gebruiken voor de inrichting van onze nieuwe ambulance-bus. Onze oude ambulance wordt binnenkort in gebruik genomen door het veterinair forensisch team waar wij mee samenwerken.’


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,549VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
6.5 ° C
7.2 °
6 °
86 %
1.3kmh
25 %
zo
7 °
ma
8 °
di
5 °
wo
5 °
do
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.