Regionaal

Persmoment Rutte en de Jonge: “huidige coronamaatregelen tot in december. Horeca blijft gesloten”

Regionaal – Vanavond gaven premier Rutte en minister de Jonge via een persmoment uitleg over de stand van zaken van het bestrijden van het coronavirus. Het kabinet maakte vanavond geen nieuwe maatregelen bekend, omdat de effecten van de genomen maatregelen van twee weken geleden nog niet duidelijk zijn. “We weten het gewoon nog niet precies. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken.”

“De besmettingsgraad moet dalen”, zei De Jonge. “Anders houdt de zorg het niet vol.” Minister De Jonge zei verder dat de huidige maatregelen, zoals de sluiting van de horeca, nog wel tot in december zullen duren.

De premier doet wederom een oproep: “Hou je aan de regels, zoek niet de randen op. Zo kunnen we voorkomen dat het land verder op slot moet.”

Het kabinet houdt volgende week weer een normale persconferentie over de bestrijding van het coronavirus, tenzij de cijfers aanleiding geven om eerder met nieuwe maatregelen te komen. “Een volledige lockdown is dan het schrikbeeld”, zei Rutte. Als het aantal besmettingen niet stabiliseert, liggen alle mogelijke scenario’s op tafel.

De Jonge gaf wel aan dat het reproductiegetal onder de 1 ligt. Hij denkt dat de besmettingsgraad door de maatregelen al is gedaald. Het zogenoemde reproductiegetal ligt volgens zijn schatting nu al onder de 1. Ook Rutte gaf aan dat de stijging van de besmettingen aan het afvlakken is: “maar de cijfers blijven te hoog.”

Bekijk hieronder de persconferentie terug:

Coronavirus COVID-19

Heeft u vragen over het coronavirus? U kunt terecht bij het publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.