18.6 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomePurmerendMassale drukte in binnenstad en grotere winkelcentra

Massale drukte in binnenstad en grotere winkelcentra

Purmerend – Toen bekend werd dat het kabinet de niet-essentiële winkels morgen verplicht gaat sluiten, kwam er een stroom winkelend publiek op gang. In de binnenstad was het moeilijk om nog een parkeerplek te vinden. Bij de grotere winkelcentra was de drukte ook merkbaar.

Bij vooral parfumerie zaken zoals Douglas en Rituals stonden de mensen in lange rijen tot aan buiten. “Ik haal snel nog even de kerstcadeautjes in huis. Morgen kan het niet meer.”, geeft een dame in de wachtrij bij Douglas in de Hoogstraat aan.

Bij grotere winkelcentra was het vooral druk bij de speciaalzaken zoals Primera, Blokker, Kruidvat en Etos. “Nog even een gourmetstel aanschaffen want als ik online bestel moet ik nog maar afwachten of ik het voor de kerst in huis heb.”

Een rij voor Vivant van Oostrom in Makado Winkelcentrum

De meesten begrijpen waarom het kabinet dit doet, al hebben sommige daar moeite mee. “Daar gaan we weer. Weer meer dan een maand in lockdown. Dit is niet vol te houden maar ik schik mij daar noodgedwongen wel in.”, zegt een jongere dame.

Denken in oplossingen

Van de meeste winkeliers die wij spraken, denken de meeste in oplossingen. Zo gaat de eigenaar van Bram Mannenmode op de Kaasmarkt aan de gang met videobellen om toch bestellingen naar binnen te trekken. “Ik denk dat het nodig is dat er wat gebeurt, maar voor ons is dat heel vervelend. Het wordt nu helemaal magertjes.”

De kerst pop-up store in het Makado is zich nog aan het beraden over hoe het nu verder moet. “We kijken naar de mogelijkheden om online bestellingen gratis te bezorgen in de regio. Woensdag laten we dat weten op onze social media.”

Foto Looman in de Hoogstraat gaat online verder. “Ik heb net Post-NL gebeld en die geven aan dat zij blijven bezorgen. We gaan gewoon online verder.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. wat mijn gisten op het parkeerterrein van AH is dat iedereen gek aan het boodschappen aan het doen zijn en niemand door laat als die daar weer veilig weg wil ook mensen die met hun invalide scotmobile worden ook aangereden en kunnen ook niet snel oversteken aan de kooimandweg iedereen die een auto hebben rijden als kip zonder koppen over de wegen in purmerend heen is dat veilig verkeer nederland ik dacht het niet maar wie ben ik naar mijn persoon woord ook niet geluister en kan veel foto’s maken en door sturen naar politie eb handhavers toe werk allemaal niet .
    ik bezorg zelf voor rodi verspreiding purmerend nieuwsblad en Zaans stadblad ik woord wekelijk van de weg en fietspad af gereden ook en als je iets van zegt woord je zwaar mishandeld ook nog is dat is mijn over komen.
    je mag zeggen wat je wil ik blijf door gaan met mijn kranten rond brengen ook in purmerend en wijdewormer .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.6 ° C
19.5 °
17.8 °
79 %
2.2kmh
88 %
di
21 °
wo
21 °
do
22 °
vr
22 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.