1.2 C
Purmerend
donderdag 7 december 2023
HomePolitiekCode Oranje wil deelnemen aan gemeenteraadsverkiezingen Purmerend

Code Oranje wil deelnemen aan gemeenteraadsverkiezingen Purmerend

Purmerend – Code Oranje, de landelijke vernieuwingsbeweging van Richard de Mos welke op 17 maart meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen, wil bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen ook meedoen in de gemeente Purmerend.

Dat melden de in Purmerend woonachtige Arja Brink en Dennis Tol. Vanwege de fusie met de gemeente Beemster vinden de gemeenteraadsverkiezingen in Purmerend vervroegd plaats, in november 2021. Vijf maanden eerder dan de reguliere gemeenteraadsverkiezingen.

“Sinds 2015 zijn wij zeer nauw betrokken bij de lokale politiek in Purmerend. In dat jaar startte onze gemeente een project met tijdelijke woningen op een leegstaand veldje met onbekende doelgroep! Dit bracht veel onrust met zich mee onder de bewoners, zij werden echter niet gehoord. Dit project hebben we opgepakt en namens de bewoners onderhandeld met de gemeente, de raad en projectleider. Daarbij hebben we een participatiegroep van bewoners opgezet, met als resultaat prachtige, betaalbare sociale huurwoningen”, aldus Brink en Tol, die met de Ombudspolitiek van Code Oranje meer burgerbetrokkenheid willen realiseren in de gemeenteraad.

https://twitter.com/arja_brink/status/1343279678098788352

Naast het realiseren van voldoende betaalbare woningen, o.a bij het Beusebos, wil Code Oranje Purmerend zich richten op de de gevolgen van de mislukte decentralisaties. “Zowel in de jeugd- als ouderenzorg vallen er nu teveel mensen tussen wal en schip”, stellen Brink en Tol, die verder willen inzetten  op het verbeteren van groenonderhoud, het afschaffen van de hondenbelasting en het betaalbaar houden van de parkeertarieven. 

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos is blij met het initiatief uit Purmerend: “De kracht van Code Oranje is ons netwerk van lokale partijen, die precies weten wat er speelt onder de bevolking. Onze kieslijsten worden gevormd door lokalo’s die een gezamenlijke vuist vormen naar politiek Den Haag. En dat is broodnodig. Jaarlijks komen gemeenten 2 tot 3 miljard euro tekort, waardoor het voorzieningenniveau ernstig onder druk komt te staan. Kijk maar naar de falende jeugd- en ouderenzorg”. 

https://twitter.com/DennisT1971/status/1339626334155366405

Code Oranje wordt de laatste weken in de peilingen van Maurice de Hond op een zetel gepeild, met een groeipotentie dat volgens De Hond ligt tussen de drie en negentien Kamerzetels. Eerder presenteerde de beweging, naast lijsttrekker De Mos, de advocaten Peter Plasman en Sébas Diekstra, Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf, Energie Commissaris Ruud Koornstra en ondernemer Mick de Vlieger als kandidaten.

Tijdens de provinciale verkiezingen in 2019 haalde Code Oranje 567 stemmen binnen (1,8%) van de 31413 uitgebrachte stemmen in Purmerend.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,740FansLike
2,524VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
1.2 ° C
3.3 °
0 °
94 %
0.5kmh
56 %
do
4 °
vr
8 °
za
11 °
zo
11 °
ma
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.