0.8 C
Purmerend
dinsdag 28 maart 2023
Home112Lijnbus schampt voetganger

Lijnbus schampt voetganger

Purmerend – Op de kruising Waterlandlaan/Wielingenstraat is vanmiddag omstreeks 12:45 uur een man geschampt door EBS buslijn 110. De man stak de oversteekplaats over en werd door de links afslaande bus even aangetikt.

De man is door ambulancepersoneel nagekeken en kon even later zijn weg vervolgen. Ook de buschauffeur kon weer aan zijn dienst beginnen. De politie heeft onderzoek gedaan naar het gebeuren.

Fotografie: Regio Purmerend4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. Gemeenten proberen zo weinig mogelijk ‘wegcapaciteit’ te verliezen door de gekste en gevaarlijkste capriolen uit te halen met VRI-instellingen en doelgroepstroken. Vooral in Purmerend hebben ze daar een handje van. Zoals Dagmar zegt: zowel de bus als de voetganger hebben hier tegelijkertijd groen licht. Moet natuurlijk apart geregeld worden met zoveel zwaar busverkeer dat een stroom met zwakkere deelnemers kruist.

  Ook op de kruisingen Gorslaan – Waterlandlaan en Gorslaan – Linnaeuslaan/Koningsvaren, waar buslijn 306 richting de Jaagweg op de voorsorteerstroken voor rechtsaf rechtdoor moet om de busstrook te volgen, komen hachelijke situaties voor. Buslijn 306 krijgt heel vaak namelijk wit licht voor rechtdoor, terwijl verkeer van links vanuit de Purmer tegelijkertijd groen licht krijgt voor linksaf (dus ook richting de Jaagweg). Als het afslaande verkeer vanuit de Purmer de bocht naar links ook maar iets te ruim inzet en heel even nietsvermoedend een stukje asfalt van de busstrook meeneemt, heb je de poppen aan het dansen. Dat een gemeente dergelijke belachelijke keuzes maakt en levensgevaarlijke situaties creëert in een tijdperk van veiligheid voor alles (tot in het absurde aan toe), is werkelijk onbegrijpelijk! Er moeten blijkbaar eerst doden vallen. Maar burgemeester Bijl kijkt blijkbaar liever met EBS-directeur Kurver naar laadpalen voor elektrische bussen in Edam dan dat hij zijn eigen stad verkeersveilig houdt.

 2. Goddank is de voetganger “met de schrik” vrijgekomen.
  Het is ook een rottig geregelde situatie:
  “De man stak de oversteekplaats over en werd door de links afslaande bus even aangetikt”.
  De man had “gewoon” groen én de bus had groen “mét een attentielicht” voor overstekende fietsers en voetgangers.

  Een paar weken terug is er ook een overstekende voetganger op de oversteekplaats over aangereden: en is (toen) met zwaar hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
0.8 ° C
2.8 °
-1.7 °
91 %
2.7kmh
27 %
di
7 °
wo
12 °
do
12 °
vr
10 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.