6.8 C
Purmerend
dinsdag 28 maart 2023
HomePurmerendVoorjaarskermis Purmerend 2021 gaat niet door "niet mogelijk een vergunning te krijgen...

Voorjaarskermis Purmerend 2021 gaat niet door “niet mogelijk een vergunning te krijgen “

Purmerend – Vorig jaar gingen de Purmerendse kermissen niet door vanwege de coronamaatregelen. Corona zorgt natuurlijk nog steeds voor veel onzekerheid. Begin deze maand heeft wethouder Hegger de gemeenteraad geïnformeerd over de gewijzigde kermislocatie als de kermis in het voorjaar door kan gaan. De voorjaarskermis zou dan in plaats van op de Koemarkt gehouden worden in het Leeghwaterpark.

De situatie omtrent het besluit om de voorjaarskermis in het Leeghwaterpark te organiseren is gewijzigd. “De kermis in het Leeghwaterpark zal niet doorgaan in verband met de geldende corona maatregelen, waardoor het in de maand mei niet mogelijk is een vergunning te verkrijgen. De burgemeesters in de veiligheidsregio Zaanstreek Waterland hebben met elkaar afgestemd dat er geen evenementen zullen plaatsvinden voor 1 juni 2021.”, schrijft de wethouder in een memo.

De vergunningaanvraag voor de kermis in het Leeghwaterpark wordt gezien het bovenstaande afgewezen. “De gemeente Purmerend zal geen verdere voorbereidingen gaan treffen voor de voorjaarskermis in het Leeghwaterpark. In overleg met de kermisbonden en kermisexploitanten is besloten om de voorjaarskermis 2021 niet te verplaatsen, aangezien met het verschuiven van de kermisperiode, andere gemeentes dan hier de gevolgen van ondervinden.”

De gemeente Purmerend zal wel gaan kijken hoe en waar in het najaar de nazomerkermis plaats kan vinden.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.8 ° C
7.8 °
5.5 °
68 %
0.9kmh
100 %
di
7 °
wo
12 °
do
12 °
vr
10 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.