Regionaal

Coronaversoepelingen op komst: terrassen open en afschaffing avondklok

Regionaal – Heel Nederland kijkt er halsreikend naar uit, de horeca-ondernemers in het bijzonder. Het lijkt er nu toch echt op dat er flink wat corona-maatregelen op korte termijn worden versoepeld. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de terrassen weer open gaan per 21 april. Ook zal dan de avondklok worden opgeheven.

Verder wordt er gesproken over een volledige openstelling van de winkels, het volledig openen van de buitenschoolse opvang en het voortgezet onderwijs. Het aantal bezoekers thuis wordt verruimd van 1 naar 2 personen.

De komende dagen buigt het OMT zich nog over deze voornemens vanuit Den Haag. Een definitief besluit zal tijdens de persconferentie van komende dinsdag bekend worden gemaakt.

Het streven van Den Haag is dat het overgrote deel van de maatregelen voor het begin van de zomer is opgeheven.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.