Regionaal

Verdere versoepelingen een week uitgesteld “op zijn vroegst pas op 18 mei”

Regionaal – Het demissionaire kabinet stelt verdere versoepelingen voorlopig uit. Dat schrijft het kabinet in een korte schriftelijke verklaring. In de verklaring zegt het demissionaire kabinet te “zien dat de cijfers over de piek heen raken” maar ook dat “de daling nog niet voldoende zichtbaar is om de volgende stap van het openingsplan verantwoord te kunnen zetten”.

De druk op de IC’s en bezetting van de ziekenhuizen is nog te hoog, schrijft het kabinet. Dat betekent dat bijvoorbeeld dierentuinen, attractieparken en sportscholen voorlopig nog niet opengaan. Morgen is er dus ook geen Catshuis-sessie, waar ministers over corona spreken met deskundigen van het OMT. Dat overleg wordt verplaatst naar volgend weekend. Ook zou er dinsdag een persconferentie worden gegeven maar deze wordt ook een week verlaat. Deze versoepelingen kunnen nu op zijn vroegst pas op 18 mei ingaan.

Volgens het oorspronkelijke routeplan had het demissionaire kabinet dit weekend willen besluiten om vanaf 11 mei meer mogelijk te maken. Het was het idee om pretparken, dierentuinen, bioscopen, bibliotheken en sportinstellingen onder gecontroleerde voorwaarden meer mogelijkheden te geven. Die stap durft het kabinet nu niet aan, vanwege de grote belasting van de ziekenhuizen.

Relevant artikel:

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.