10.2 C
Purmerend
vrijdag 31 maart 2023
HomeRegionaalVerdere versoepelingen een week uitgesteld "op zijn vroegst pas op 18 mei"

Verdere versoepelingen een week uitgesteld “op zijn vroegst pas op 18 mei”

Regionaal – Het demissionaire kabinet stelt verdere versoepelingen voorlopig uit. Dat schrijft het kabinet in een korte schriftelijke verklaring. In de verklaring zegt het demissionaire kabinet te “zien dat de cijfers over de piek heen raken” maar ook dat “de daling nog niet voldoende zichtbaar is om de volgende stap van het openingsplan verantwoord te kunnen zetten”.

De druk op de IC’s en bezetting van de ziekenhuizen is nog te hoog, schrijft het kabinet. Dat betekent dat bijvoorbeeld dierentuinen, attractieparken en sportscholen voorlopig nog niet opengaan. Morgen is er dus ook geen Catshuis-sessie, waar ministers over corona spreken met deskundigen van het OMT. Dat overleg wordt verplaatst naar volgend weekend. Ook zou er dinsdag een persconferentie worden gegeven maar deze wordt ook een week verlaat. Deze versoepelingen kunnen nu op zijn vroegst pas op 18 mei ingaan.

Volgens het oorspronkelijke routeplan had het demissionaire kabinet dit weekend willen besluiten om vanaf 11 mei meer mogelijk te maken. Het was het idee om pretparken, dierentuinen, bioscopen, bibliotheken en sportinstellingen onder gecontroleerde voorwaarden meer mogelijkheden te geven. Die stap durft het kabinet nu niet aan, vanwege de grote belasting van de ziekenhuizen.

Relevant artikel:


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.2 ° C
10.6 °
10 °
94 %
2.2kmh
100 %
vr
10 °
za
9 °
zo
9 °
ma
8 °
di
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.