4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendCollege start procedure Hotel Van der Valk in Beusebos / Kom A7

College start procedure Hotel Van der Valk in Beusebos / Kom A7

Purmerend – Het college heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit tot het vaststellen van hogere waarde geluidhinder voor wat betreft de bouw van het hotel Van der Valk in het Beusebos / Kom A7 in procedure te brengen. De verwachting is dat deze in september 2021 in de gemeenteraad behandeld gaat worden.

Daarbij aansluitend zal het college dan in dezelfde raadsvergadering het voorstel voor het realiseren van het natuur-, recreatie- en wandelbos conform het schetsontwerp ter behandeling aanbieden. Het gaat dan ook om de vraag of de gemeente dit bos zelf aanlegt en beheert of dat de initiatiefnemer van het hotel dit geheel of gedeeltelijk kan doen.

Provincie

In oktober 2020 is door de provincie het gebied als landelijk aangemerkt. De gemeente Purmerend blijft bij het standpunt dat dit bestaand stedelijk gebied is. “Onderdeel van de toelichting van het bestemmingsplan is een onderbouwing waarom gemeente Purmerend de kom A7 blijft beschouwen als bestaand stedelijk gebied en het plan voor het hotel derhalve beoordeelt zoals gebruikelijk voor ontwikkelingen binnen het bestaand stedelijk gebied van Purmerend.”

Eerder gaf een adviescommissie van de Provincie aan dat een hotel op deze plek voorstelbaar is. “Maar hoogbouw is gezien de grote invloed op de kwetsbare omgeving niet op zijn plaats.” Ook is de commissie van mening dat het programma te zwaar en te stedelijk is in relatie tot de recreatieve functie en natuurwaarden van het terrein.

In procedure

De ontwerpbesluiten worden met bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage gelegd. Gedurende deze termijn heeft iedereen de gelegenheid zienswijzen omtrent de ontwerpen naar voren te brengen. Eind mei wordt een digitale informatiebijeenkomst georganiseerd waarin het plan voor het hotel toegelicht wordt en waarin omwonenden en andere belanghebbenden vragen kunnen stellen over het plan en de procedure.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4 ° C
6.7 °
0.7 °
77 %
3.1kmh
92 %
wo
9 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.