13.9 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendAsbest vrijgekomen bij verbouwing theater Purmaryn

Asbest vrijgekomen bij verbouwing theater Purmaryn

Purmerend – Tijdens sloopwerkzaamheden aan het pand aan de Kerkstraat in Purmerend is asbest geconstateerd. Dit pand wordt samengevoegd met Theater De Purmaryn voor backstage-activiteiten. Extra zuur, want het theater heeft door de coronamaatregelen een noodzakelijke pauze ingelast. De verbouwing was net een week geleden begonnen, zodat het theaterseizoen eind september fris van start kan gaan.

De gemeente Purmerend laat weten dat het pand meteen hermetisch is afgesloten en verzegeld. “Uit aanvullend onderzoek bleek dat er asbestdeeltjes zijn vrijgekomen op de eerste en tweede verdieping. Er is ook gekeken hoe ver de vezels verspreid zijn, door kleefmonsters te nemen van de vloer”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Buiten de afgesloten ruimten zijn geen asbestvezels aangetroffen. Op dit moment wordt onderzocht hoe en wanneer het asbest verwijderd wordt. “Omwonenden en de gemeenteraad zijn per brief geïnformeerd.”

Gevolgen voor verbouwing

Het is nog niet bekend wat de consequenties zijn voor de verbouwing aan het pand. Het asbesthoudend materiaal zal worden verwijderd volgens de veilige, wettelijke maatregelen. “Zodra bekend is wanneer dit gebeurt, worden omwonenden hierover geïnformeerd”, aldus de woordvoerder van de gemeente Purmerend.

De werkzaamheden aan het theater bestaan uit het verbouwen van de ruimtes in het theater en het aanpassen van de gevels, het dak en de samenvoeging met het pand aan de Kerkstraat en de Nicolaassteeg. Directeur van Theater de Purmaryn, Tommie van Eck, over de verbouwing: “In deze tijd waarin we pauze moeten nemen, maken we van een nood een deugd en zijn we blij dat we onze artiesten en lokale culturele gezelschappen vanaf september weer mogen ontvangen in een professionele backstage ruimte, voor het eerst door een artiesteningang.”

Van Eck heeft nog niet gereageerd op de asbest in het ‘nieuwe’ gedeelte van het theater.

Tekst: NH NieuwsSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.9 ° C
14.5 °
12.8 °
80 %
1.8kmh
100 %
wo
18 °
do
19 °
vr
22 °
za
16 °
zo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.