Purmerend

SVP gaat slimme warmtemeters installeren bij klanten “nog 27.000 te gaan voor 2027”

Purmerend – Warmteleverancier SVP heeft vandaag de eerste slimme warmtemeter bij een klant in de Gors in Purmerend geïnstalleerd. De komende jaren zullen stapsgewijs ook de overige 27.000 warmtemeters van SVP vervangen worden door een op afstand uitleesbare meter. In 2027 moeten namelijk alle warmtemeters in Nederland slimme meters zijn (Wet implementatie EU-richtlijnen energie-efficiëntie).

SVP zal op basis van de slimme meterdata de klant elke maand een verbruikskostenoverzicht sturen. Hiermee krijgen zij meer inzicht in het warmteverbruik. Ook zal SVP maandelijks bespaartips geven om het warmteverbruik te verlagen, met als doel om de klant te stimuleren warmtebesparende maatregelen te treffen en zodoende op het verbruik te bezuinigen. Op deze manier wil de SVP samen werken aan het klimaat!

De eerste slimme warmtemeter is geplaatst bij de heer Wagenaar (midden) in de Gors. Links van hem monteur Danny Wouters (SVP) en rechts directeur Gijs de Man (SVP). 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Laat de SVP eerst eens zorgen dat er minimaal 6 maanden 24 uur per dag warmte wordt geleverd (=dus zonder onderbrekingen) alvorens ze besparingstips gaan geven.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: