-0.5 C
Purmerend
donderdag 7 december 2023
HomePurmerendSVP gaat slimme warmtemeters installeren bij klanten "nog 27.000 te gaan voor...

SVP gaat slimme warmtemeters installeren bij klanten “nog 27.000 te gaan voor 2027”

Purmerend – Warmteleverancier SVP heeft vandaag de eerste slimme warmtemeter bij een klant in de Gors in Purmerend geïnstalleerd. De komende jaren zullen stapsgewijs ook de overige 27.000 warmtemeters van SVP vervangen worden door een op afstand uitleesbare meter. In 2027 moeten namelijk alle warmtemeters in Nederland slimme meters zijn (Wet implementatie EU-richtlijnen energie-efficiëntie).

SVP zal op basis van de slimme meterdata de klant elke maand een verbruikskostenoverzicht sturen. Hiermee krijgen zij meer inzicht in het warmteverbruik. Ook zal SVP maandelijks bespaartips geven om het warmteverbruik te verlagen, met als doel om de klant te stimuleren warmtebesparende maatregelen te treffen en zodoende op het verbruik te bezuinigen. Op deze manier wil de SVP samen werken aan het klimaat!

De eerste slimme warmtemeter is geplaatst bij de heer Wagenaar (midden) in de Gors. Links van hem monteur Danny Wouters (SVP) en rechts directeur Gijs de Man (SVP). Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

5 REACTIES

 1. SVP heeft bij mij al op 9 maart een slimme meter geplaatst. 2 maanden later een jubelbericht van het plaatsen van de eerste slimme meter is achterhaald. Niet dat regiopurmerend er wat aan kan doen.

 2. Effe mensen:
  Je MAG een slimme meter van de SVP laten installeren maar je MOET NIETS.
  Staat duidelijk in het bericht van SVP.
  Dat de SVP er niet blij mee is met het weigeren, is wat anders.
  Maar kuur het a.u.b. niet uit op de monteur: die wordt ook maar gestuurd om dat ding te plaatsen en zonodig een extra stopcontact te plaatsen.

 3. Het energieverbruik van de slimme meter is per jaar zo’n 10 euro op je eigenkosten, wel slim van de SVP, zij besparen (geen bezoek meter aflezen) en jij betaalt de stroomrekening van de modem.

 4. Laat de SVP eerst eens zorgen dat er minimaal 6 maanden 24 uur per dag warmte wordt geleverd (=dus zonder onderbrekingen) alvorens ze besparingstips gaan geven.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,524VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
-0.5 ° C
1.1 °
-1.7 °
83 %
4kmh
65 %
do
5 °
vr
8 °
za
10 °
zo
11 °
ma
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.