Regionaal

Nieuwe corona-versoepelingen mits….

Regionaal – Vanavond maakten demissionair premier Rutte en minister De Jonge bekend dat – mits de besmettingen en ziekenhuisopnamen blijven dalen – er vanaf woensdag 19 mei weer nieuwe versoepelingen op stapel staan.

Het aantal ziekenhuis- en IC-opnamen begint flink te dalen. Daarom is het kabinet van plan om een aantal versoepelingen door te voeren. Deze versoepelingen worden echter alleen doorgevoerd als het aantal opnamen inderdaad de dalende koers in blijft zetten. Regio Purmerend zet voor u de belangrijkste versoepelingen op een rij:

Terrassen

Terrassen mogen open zijn tussen 06:00 en 20:00 uur. Het maximum van 50 personen blijft gehandhaafd. Ook de rest van de huidige maatregelen – zoals reserveren – blijven gelden.

Binnen sporten

Binnen sporten is weer toegestaan met een maximum van 30 bezoekers. In de buitenlucht is het toegestaan om met maximaal 30 personen te sporten. Uiteraard moet de 1,5 maatregel in acht genomen worden. Ook de buitensport wordt verruimd.

Doorstroomlocaties in de buitenlucht

Doorstroomlocaties zoals dierentuinen, speeltuinen en pretparken mogen onder voorwaarden weer open. Dit geldt alleen voor de buitenlocaties van deze bedrijven.

Muziekscholen

Muziekscholen mogen op kleine schaal weer leerlingen ontvangen, maar in groepjes van 2 personen, zonder publiek.

Reizen naar het buitenland

Code rood voor de gehele wereld komt te vervallen. Reisadviezen worden weer per land uitgegeven. Wel moeten reizigers opletten naar de reisadviezen die gelden in het land van bestemming. Zowel wat betreft in- en uitreisadviezen als ook voor maatregelen daar. Ieder land krijgt een eigen landcode. Er blijven landen met een inreisverbod of een advies voor alleen noodzakelijke reizen.

Zeer waarschijnlijk zal de digitale groene kaart worden ingevoerd. Hiermee kun je aantonen of je bent gevaccineerd, recentelijk corona hebt gehad of een negatieve test kunt overhandigen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.