112Purmerend

Twaalf woningen aan de Johan Wagenaarstraat ontruimd door gaslek

Purmerend – Rond kwart voor elf is aan de Johan Wagenaarstraat een gaslek ontstaan in een woning waar ze bezig waren met een verbouwing. De omgeving van de woning waar het gaslek is ontstaan is afgezet. Ook moesten bewoners van twaalf woningen hun huis verlaten.

De brandweer kwam met verschillende eenheden ter plaatse en heeft metingen verricht. “Mensen roken en hoorden gas, waarna er een melding is gedaan”, vertelt een woordvoerder van de veiligheidsregio aan NH-Nieuws “Het huizenblok waar het gaslek zich bevond en het blok daar tegenover zijn ontruimd. De bewoners worden op verschillende locaties opgevangen.”

Het is nog niet duidelijk wanneer de bewoners weer naar huis kunnen. “De brandweer gaat metingen verrichten en waar nodig luchten zij de woning met ventilatoren”, vertelt de woordvoerder. “Of dat nodig is staat nog niet vast.” 

Liander heeft het gas van de leidingen afgehaald, waardoor het niet meer weglekt.

Update 12:00 uur:

Er is een bewoner door het ambulancepersoneel nagekeken. Deze is niet gewond. De brandweer en Liander zijn bezig met het maken van een plan hoe de bewoners weer veilig naar huis kunnen.

Update 13:00 uur:

Het incident is afgerond. De brandweer heeft haar metingen naar gas afgerond. Afzettingen zijn opgeheven. Bewoners zijn terug naar hun woning. De hulpdiensten gaan terug naar de kazerne.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.