14 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomeRegionaalNoodconcessie vanwege Corona: EBS rijdt nog twee jaar in Waterland

Noodconcessie vanwege Corona: EBS rijdt nog twee jaar in Waterland

Regionaal – Vervoerders Connexxion en EBS mogen daarom na dit jaar nog twee jaar het openbaar vervoer in Zaanstreek en Waterland verzorgen. Dat wordt geregeld in een zogeheten noodconcessie. Dat zijn Vervoerregio Amsterdam en de vervoerders overeengekomen. Daarmee zijn de inwoners en reizigers in deze twee regio’s verzekerd van goed openbaar vervoer de komende jaren.

Connexxion en EBS hebben tot eind dit jaar een contract voor het exclusief verzorgen van het openbaar vervoer in de concessiegebieden Zaanstreek en Waterland. Door de nu afgesloten noodconcessies is er meer tijd om zicht te krijgen op welke manier en wanneer de reizigers terugkomen in aanloop naar een nieuwe concessieperiode. De noodconcessies lopen tot en met december 2023. Daarna start een nieuwe contractperiode voor het samengevoegde concessiegebied Zaanstreek-Waterland. Dit is één van de eerste nieuwe concessies sinds de pandemie.

Voorzitter en portefeuillehouder van de Vervoerregio Egbert de Vries: ,,We zijn blij met het besluit tot de noodconcessies. De afspraken met Connexxion en EBS garanderen een zo goed mogelijk aanbod van openbaar vervoer in deze herstelperiode voor het openbaar vervoer. En het geeft ons de tijd om voor de periode er na het openbaar vervoer zodanig vorm te geven dat het voldoet aan de veranderende wensen van reizigers en inwoners voor de toekomst.’’

Vorig jaar juli is de aanbesteding Zaanstreek-Waterland stopgezet vanwege de coronapandemie. Door de grote onzekerheid over het herstel is het niet goed in te schatten hoe de opbrengsten uit kaart- en abonnementsverkoop zich zullen ontwikkelen. Op het besluit van het Dagelijks Bestuur zit nog een bezwaartermijn van 6 weken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,922FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
14 ° C
15 °
12.8 °
79 %
1.8kmh
82 %
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
19 °
vr
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.