Purmerend

Milieustraat Purmerend bijna weer op het oude niveau als voor pre-corona

Purmerend – Het afgelopen jaar heeft de milieustraat gefunctioneerd binnen de gestelde maatregelen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Door de inperking van het aantal bezoekers op het perron van de milieustraat, zijn contactmomenten tussen bezoekers onderling en tussen bezoekers en medewerkers zo beperkt mogelijk gehouden. Hiermee is voorkomen dat er COVID19 besmettingen onder zowel het personeel als onder de bezoekers konden plaatsvinden.

Om de toestroom van bezoekers en de daarmee samengaande gespannen verkeerssituatie op de Koog het hoofd te bieden, is vorig jaar al de maatregel ingevoerd om de openingstijden aan te passen naar een doorlopend rooster op maandag van 09.00 tot 15.15 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 07.30 uur tot 15.15 uur en zaterdag van 08.30 tot 14.30 uur, dus het laten vervallen van de middagpauzesluiting.

Daarnaast is voor bezoekers aan de milieustraat een tijdelijke verplichte verkeersroute ingesteld onder begeleiding van verkeersregelaars, waarmee de bereikbaarheid van de overige bedrijven aan de Van IJsendijkstraat zo goed mogelijk gegarandeerd bleef.

Komende maatregelen

Sinds kort gelden er versoepelingen. De gemeente heeft het aantal bezoekers dat tegelijk op het perron aanwezig is, langzaam opgehoogd van 10 naar 15 naar 20 bezoekers. Hiermee zit de gemeente bijna weer op het niveau van voor de komst van COVID19. De file voor de milieustraat wordt steeds korter, al blijft de rij wachtenden dagelijks fluctueren. De hoeveelheid bezoekers blijft een onvoorspelbare variabele.

Livestream

De webcam met livestream van de wachtrij is goed ontvangen. Helaas is deze door technische problemen tijdelijk gestopt, maar de nieuwe camera is besteld en binnen zeer korte tijd zal de livestream met de wachtrij op de Van IJsendijkstraat weer voor iedereen zichtbaar zijn.

Met het versoepelen van de regels zit de milieustraat op dit moment weer bijna op zijn pre-corona niveau. Met de toevoeging van de webcam met livestream is de verwachting dat de wachtrij goed gemanaged kan worden.

Relevant artikel:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.