10.2 C
Purmerend
vrijdag 31 maart 2023
HomePurmerendBurgemeester Bijl beëdigd voor zijn derde termijn in gemeente Purmerend

Burgemeester Bijl beëdigd voor zijn derde termijn in gemeente Purmerend

Purmerend / Haarlem – Vanmiddag is burgemeester Bijl door commissaris van de Koning Arthur van Dijk voor zijn derde termijn beëdigd als burgemeester van Purmerend. De ambtstermijn van Don Bijl als burgemeester zou per 1 juli van dit jaar verstrijken .

Met het oog op de komende fusie van Purmerend en Beemster per 1 januari 2022 en een daarbij behorende nieuwe gemeenteraad, heeft de burgemeester eerder aangegeven open te staan voor een verlenging van zijn rol als burgemeester. De gemeenteraad heeft daarmee in februari ingestemd.

Don Bijl is burgemeester van Purmerend sinds 2009. In 2015 volgde een herbenoeming voor zes jaar. De tweede herbenoeming in 2021 geldt in principe eveneens voor een periode van zes jaar, maar zal aflopen per 1 juli 2022 vanwege het bereiken van de pensioenverplichtende leeftijd voor de burgemeester.  


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.2 ° C
10.6 °
10 °
94 %
2.2kmh
100 %
vr
10 °
za
9 °
zo
9 °
ma
8 °
di
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.