112Purmerend

Persoon aangereden door trein op station Weidevenne

Purmerend – Omstreeks 15:30 uur is er een persoon aangereden door een trein op station Weidevenne. Er zijn veel hulpdiensten ter plaatse. Ook een traumahelikopter is aanwezig op de plaats van het ongeluk. Wat er exact gebeurt is, is nog onbekend.

Op foto’s is te zien dat er zichtschermen worden geplaatst wat kan duiden op een ongeval met veel letsel. Volgens omstanders zou er een persoon op de rails liggen. Ook een achteropkomende sneltrein staat inmiddels stil tussen station Purmerend en Weidevenne. Het station is afgesloten door de politie.

Op de website van de Nederlandse Spoorwegen wordt aangegeven dat er een aanrijding heeft plaatsgevonden en dat het treinverkeer gestremd is tot ongeveer 18:30 uur. Reizigers tussen Amsterdam Centraal en Hoorn/Enkhuizen wordt geadviseerd via Alkmaar en Heerhugowaard te reizen. De extra reistijd is ongeveer 30 minuten.

Update: De NS heeft stopbussen ingezet tussen station Zaandam en Purmerend Overwhere.

Update: De treinen rijden weer.

Fotografie: Regio Purmerend


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.