Purmerend

Politie massaal op de been bij uitvaart moeder Satudarah-lid in Purmerend

Purmerend – Rond de honderd leden van de verboden motorclub Saturdarah hebben vanmiddag afscheid genomen van de moeder van één van de leden. Ze gaven de moeder de laatste eer door een erehaag op te stellen bij de Taborkerk aan het Tutein Noltheniusplein / Maasstraat.

Enkele leden liepen rond in de ‘colors’ van de club wat door een rechterlijke uitspraak in 2020 uitdrukkelijk verboden is. Ook mogen de leden van de rechter niet meer samenkomen. De politie greep tijdens de uitvaart niet in maar gaf wel aan sommige leden de waarschuwing dat deze de vesten niet mochten dragen op de terugweg naar huis want anders zouden er arrestaties volgen.

Buurtbewoners waren verbaasd over de massale aanwezigheid van de politie die uit de omliggende gemeenten waren opgeroepen. “Opeens stond er een hele politiemacht. De gehele Taborkerk was omsingeld. Er stonden agenten klaar op het Wormerplein en ik heb zelfs gehoord dat er op het politiebureau aan de Waterlandlaan ME bussen klaar stonden. Puur machtsvertoon van de politie om zo massaal aanwezig te zijn in de directe omgeving. Dit was niet nodig. “

Een andere buurtbewoner vraagt zich af wat dat wel niet kost zoveel politie inzet. “Je denkt toch niet dat die gasten even gezellig hier komen rellen, zo van laten we Purmerend eens slopen. Het is eigenlijk best wel gezellig, erg gemoedelijk en er gebeurt weer eens wat in de wijk. Best wel indrukwekkend die erehaag en al die motorrijders. Ik heb daar heel veel respect voor. In het begin was er alleen een motoragent aanwezig maar toen er opeens van alle kanten politie kwam zag ik duidelijk de irritaties ontstaan bij sommige van die jongens.”


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.