112Purmerend

Gewapende overval in Weesp, 20-jarige Purmerender aangehouden

Weesp – Zondag 20 juni loopt een verkoop van exclusieve zonnebrillen op locatie uit op een gewapende overval. Twee verdachten die in een auto vluchten worden later die dag gearresteerd in Purmerend.

Zondagmiddag rond 17.00 uur denken een 22- en 23-jarige man aan de Leeuwenveldseweg in Weesp af te spreken met geïnteresseerde kopers voor zonnebrillen. Op het moment dat de mannen de koopwaar tonen wordt een van hen echter vastgepakt en bedreigd met een wapen. Ze weten te voorkomen dat de zonnebrillen worden gestolen, maar worden wel beroofd van een tas en mobiele telefoons.

Beschadigde auto

De verdachten, een 20-jarige man uit Purmerend en een 26-jarige man zonder bekende zonder bekende woon- of verblijfplaats, gaan er vervolgens in een auto vandoor. In de consternatie weten de slachtoffers daarbij een kentekenplaat van de auto te verwijderen en de achteruit te beschadigen.

Aanhouding

Met behulp van het kenteken en de herkenbare schade komt de politie de verdachten al snel op het spoor. In Purmerend worden de verdachten gearresteerd. Zij zijn naar het politiebureau gebracht en worden vandaag (23/06) voorgeleid aan de officier van Justitie.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.