EvenementPurmerend

Weer geen feestweek en harddraverij in Purmerend

Purmerend – Corona strooit weer roet in het eten van de harddraverij en de feestweek in Purmerend. De gemeente en het bestuur van de harddraverij denken dat de overheidsmaatregelen in september nog steeds van kracht zullen zijn en blazen het feest daarom af. Vooral het open karakter van de evenementen laat het niet toe.

“Het doet ons pijn om de feestweek en de kortebaan harddraverij dit jaar wederom te annuleren, maar de gezondheid van ons allen is en blijft nog steeds het belangrijkst”, zegt de organisatie van de harddraverij en de Purmerend Marktstad. Ook burgemeester Don Bijl noemt het een ‘moeilijke beslissing’.

Er is gekeken of het evenement verplaatst kon worden naar een locatie buiten de stad, op een afgesloten terrein met toegangscontrole. Maar dat is volgens de organisatie geen optie. “Dit zijn namelijk, vanuit traditie, openbare en vrij toegankelijke evenementen, waar in groten getalen mensen op af komen.” 

Daarnaast moeten leveranciers al vroeg weten waar ze aan toe zijn. Daarom lijkt het de verschillende organisaties beter om nu al aan te geven wat de plannen zijn. De organisaties gaan zich nu volledig richten op de feestweek en kortebaan harddraverij in 2022. 

Vorige jaar ging de harddraverij ook al niet door. Het zou de 148e editie van het evenement zijn.

Relevant artikel:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

4 commentaren

  1. Uitermate vreemd dat Reuring 2021 gewoon doorgaat begin juli incl.festivalactiviteiten in het Leeghwaterpark.

  2. Lachwekkend, alles wordt opengegooid en Purmerend annuleert een evenement dat in september plaats zou moeten vinden

  3. Wat een gelul die feestweek in purmerend Kijk naar Volendam komt begin sept grote kermis midden in het dorp en feesttent.op parkeerplaats Marinahaven

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: