15.6 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomeHart van de RegioInmiddels 3 dagen van huis: Wie spot Free Flight papegaaien Bohdi...

Inmiddels 3 dagen van huis: Wie spot Free Flight papegaaien Bohdi en Zarah?

Purmerend – Sinds enkele jaren traint de Purmerendse Marjon Kavousi papegaaien in Free Flight. Haar ara Jessie is inmiddels een bekende vogel in de wijk Weidevenne. Inwoners van de wijk weten precies wie zij is, genieten van haar aanwezigheid en weten dat ze vanzelf weer naar huis vliegt. Bohdi en Zarah zijn nog in opleiding en zijn al drie dagen niet meer thuis gekomen. Dit is niet ongebruikelijk, maar Marjon vraag toch mee te kijken of iemand de dieren ergens ziet.

Marjon leert de vogels Free Flight, zodat ze hun natuurlijke vrijheid hebben. De dieren mogen vrij rondvliegen en komen geregeld thuis om te eten. Het duo is nu inmiddels drie dagen van huis. Het is op zich vrij normaal dat de dieren een tijdje van huis weg blijven tijdens hun training. De ervaring leert dat ze niet ver uit de buurt gaan. Dus ze zijn ook in de omgeving gesignaleerd.

Toch is er een reden waarom ze nog niet thuis zijn, vertelt Marjon: “Om naar huis te kunnen, moeten ze kunnen dalen. En daar zit nou net het probleem. Dalen is iets dat vogels, niet van nature kunnen. Dat moeten ze leren. Natuurlijk maak ik me ongerust als ze ‘s nachts niet thuis zijn. Maar door ze te laten leren, kan ik ze straks veel geven.”

Beide vogels zijn in de Weidevenne gesignaleerd. Gelukkig maar, want Jessie -de eerste free flight ara van de familie Kavousi- werd tijdens haar opleiding 25 kilometer verderop gesignaleerd.

Marjon vraagt Purmerenders uit te kijken naar de twee vogels en haar te bellen als iemand ze ziet. Bodhi lijkt op de bekende Jessie, maar hij heeft een kortere gahavende staart.

Marjon is bereikbaar via: 06-21561505

Update: Beide vogels zijn na een zoektocht van meer dan 4 dagen weer thuis. Bodhi werd als eerste gevonden in de Weidevenne en een dag later Zahra in Oostzaan.

Meer info over de getrainde Jessie en free flight lees je in ons eerdere artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.