Purmerend

In tien dagen tijd 555 automobilisten bekeurd op snelheid op N244 tussen De Rijp en Purmerend

Purmerend – Wekelijks controleert het team Verkeer van de politie in Noord Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden. Gedurende een week worden dagelijks op verschillende tijdstippen controles gehouden op snelheid, niet handsfree bellen, het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen en verkeersgedrag. De afgelopen tien dagen was de N244 tussen De Rijp en Purmerend aan de beurt.

De N244 is geselecteerd in verband met het hoge percentage aanrijdingen met letsel en zelfs met dodelijke afloop. Uit floating car data komt ook naar voren dat hoge snelheid die door bestuurders wordt gereden hier een belangrijke rol in hebben gespeeld. Daarom heeft de politie deze week voornamelijk gecontroleerd op de snelheid, maar daarnaast ook op het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden, de belading van (vracht)auto’s en aanhangwagens en de technische staat van onderhoud van voertuigen.

De snelheidscontroles werden uitgevoerd met zowel een lasergun (een uit de hand te bedienen snelheidsmeter) als met een radaropstelling.

In totaal bekeurde de politie vijfhonderdvijfenvijftig (555) bestuurders wegens een te hoge snelheid waarbij de hoogst gemeten snelheid 156 km per uur betrof op een weggedeelte waar 80 km per uur is toegestaan. Elf bestuurders werden bekeurd wegens te lange, te brede, te zware of niet goed vastgezette belading en onjuist bevestigde koppelingen.

Verder werden elf bestuurders bekeurd wegens uiteenlopende overtredingen, zoals gladde banden, niet handsfree bellen, rijden onder invloed van THC (werkzame stof uit hennep) en verkeersgedragingen.

Halverweg Juni was er op de Jaagweg nabij de spoorbrug ook een actie van team verkeer in het kader van hetzelfde project. Hierbij werden 16 bekeuringen uitgedeeld.

Relavant artikel:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

2 commentaren

  1. snelheid tussen purmerend en de Rijp is 100 km/u en geen 80. Let op de groene lijn in het midden en de bordjes aan de zijkant van de weg

  2. Zonde van het geld.
    Eerder weggaan had wellicht een goedkopere oplossing geweest…..
    Jakkeren (of bellen in de auto of rijden onder invloed of de verkeersregels niet volgen o.i.d.) kost meer geld dan je lief is…..

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: