22 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomePurmerendIn tien dagen tijd 555 automobilisten bekeurd op snelheid op N244 tussen...

In tien dagen tijd 555 automobilisten bekeurd op snelheid op N244 tussen De Rijp en Purmerend

Purmerend – Wekelijks controleert het team Verkeer van de politie in Noord Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden. Gedurende een week worden dagelijks op verschillende tijdstippen controles gehouden op snelheid, niet handsfree bellen, het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen en verkeersgedrag. De afgelopen tien dagen was de N244 tussen De Rijp en Purmerend aan de beurt.

De N244 is geselecteerd in verband met het hoge percentage aanrijdingen met letsel en zelfs met dodelijke afloop. Uit floating car data komt ook naar voren dat hoge snelheid die door bestuurders wordt gereden hier een belangrijke rol in hebben gespeeld. Daarom heeft de politie deze week voornamelijk gecontroleerd op de snelheid, maar daarnaast ook op het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden, de belading van (vracht)auto’s en aanhangwagens en de technische staat van onderhoud van voertuigen.

De snelheidscontroles werden uitgevoerd met zowel een lasergun (een uit de hand te bedienen snelheidsmeter) als met een radaropstelling.

In totaal bekeurde de politie vijfhonderdvijfenvijftig (555) bestuurders wegens een te hoge snelheid waarbij de hoogst gemeten snelheid 156 km per uur betrof op een weggedeelte waar 80 km per uur is toegestaan. Elf bestuurders werden bekeurd wegens te lange, te brede, te zware of niet goed vastgezette belading en onjuist bevestigde koppelingen.

Verder werden elf bestuurders bekeurd wegens uiteenlopende overtredingen, zoals gladde banden, niet handsfree bellen, rijden onder invloed van THC (werkzame stof uit hennep) en verkeersgedragingen.

Halverweg Juni was er op de Jaagweg nabij de spoorbrug ook een actie van team verkeer in het kader van hetzelfde project. Hierbij werden 16 bekeuringen uitgedeeld.

Relavant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. snelheid tussen purmerend en de Rijp is 100 km/u en geen 80. Let op de groene lijn in het midden en de bordjes aan de zijkant van de weg

  2. Zonde van het geld.
    Eerder weggaan had wellicht een goedkopere oplossing geweest…..
    Jakkeren (of bellen in de auto of rijden onder invloed of de verkeersregels niet volgen o.i.d.) kost meer geld dan je lief is…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
22 ° C
23.9 °
20.6 °
65 %
2.7kmh
1 %
ma
21 °
di
20 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.