14.4 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
Home112Fietsster komt om het leven bij ongeval Burg. Kooimanweg - getuigen gezocht

Fietsster komt om het leven bij ongeval Burg. Kooimanweg – getuigen gezocht

Purmerend – In de nacht van donderdag op vrijdag vond op de Burgemeester D. Kooimanweg een dodelijk verkeersongeval plaats tussen een auto en een fietser. De fietser, een 28-jarige vrouw uit Purmerend, is hierbij om het leven gekomen. De automobilist is na de aanrijding er vandoor gegaan en heeft de auto achtergelaten.

Rond 00.10 uur kreeg de politie melding van het verkeersongeval. Door een nog onbekende oorzaak, is de bestuurder van de auto in botsing gekomen met het slachtoffer. De aanwezige hulpdiensten hebben het slachtoffer gereanimeerd, maar dit heeft helaas niet mogen baten.

De politie startte direct een onderzoek en later die ochtend werd een 20-jarige man uit Purmerend aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. In de vroege ochtend van vrijdag hebben twee personen van 15 jaar en 20 jaar die ook in de auto zaten tijdens het verkeersongeval, zich gemeld aan het politiebureau. De politie heeft van beide een verklaring opgenomen.

Getuigen gezocht

De toedracht van de aanrijding wordt onderzocht door de VOA van de politie. De politie komt verder graag in contact met mensen die iets hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Burgemeester D. Kooiman. Weet u wie bij het verkeersongeval betrokken zijn? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. Wanneer gaat de politie dit soort jonge wegpiraten eens van de weg halen en HOUDEN vóórdat ze ongelukken veroorzaken en onnodige en onschuldige slachtoffers maken. Tijdens mijn werk houd ik elke dag meerdere keren per dienst mijn hart vast als ik zie wat voor levensgevaarlijke capriolen ze uithalen. Vooral ‘s avonds en ‘s nachts wanen ze zich onbespied en is het vaak nét niet raak omdat een ander oplet en maar weer inhoudt. Als ik ze dagelijks meerdere keren per dienst zo bezig zie op de weg, dan kunnen politieagenten dat toch ook? Of ben ik nou gek en zie ik ze alleen? Ga potverdorie eens in onopvallende voertuigen rondrijden en maak de pakkans gelijk minstens 100x zo groot, want als ze vanaf een kilometer afstand zo’n fel gestreepte surveillanceauto zien, dan zijn het plotseling (maar slechts heel eventjes) superlieve engeltjes en voorbeeldige weggebruikers. Zo pak je ze dus i.i.g. NIET! Wat B hierboven zegt heeft m.i. niets met dit ongeluk te maken. Mijn ervaring is dat de rotondes in Purmerend in principe veilig en overzichtelijk zijn, maar tegen de doodzieke mentaliteit van veel jongeren tegenwoordig, wat uitmondt in krankzinnig en totaal ongewenst en onverantwoord (weg)gedrag, is niets bestand. Politie, word eens wakker en ga hier iets aan doen! Met B’s laatste zin ben ik het overigens van harte eens. Was het maar waar, maar het zal wel weer een taakstrafje worden 🙁

  2. Purmerend moet eens beter op haar fietsers gaan letten. Alle rotondes in purmerend zijn gevaarlijk, auto’s komen veelste hard aanrijden en stoppen laat of helemaal niet. Niet stoppen bij een rotonde zou bestraft moeten worden met invordering van het rijbewijs. Waarom komen mensen niet gewoon standaard met gepaste snelheid bij een rotonde aan?

    Ik zie het niet beter worden in purmerend, maar de aandacht zal waarschijnlijk naar het vd valk hotel gaan of gasvrije buurten.

    Neemt niet weg dat het zeer erg is wat hier is gebeurd. Hopelijk krijgt de dader levenslang.

  3. Doorrijden na een aanrijding, ongeval of ongeluk is strafbaar gesteld in art. 7 WVW. 
    Ik wens de nabestaanden van de vrouw heel veel sterkte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
14.4 ° C
15.1 °
13.9 °
81 %
2.2kmh
84 %
za
16 °
zo
19 °
ma
23 °
di
21 °
wo
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.