22.9 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomePurmerendIn Purmerend 877 camera's in politiedatabase 'Camera in Beeld' geregistreerd

In Purmerend 877 camera’s in politiedatabase ‘Camera in Beeld’ geregistreerd

Purmerend – In Purmerend hebben 877 bedrijven en particulieren in 2021, die in of rond hun pand of woning een camera hebben hangen, hun camera’s later registreren in de politiedatabase ‘Camera in Beeld’. Dat is een toename van 48,9% ten opzichte van 2019. Een belangrijk wapen tegen misdadigers bij opsporing. Het werkelijke aantal camera’s dat zich in de openbare ruimte bevindt is hoger omdat niet iedereen zijn camera registreert.

Dat meldt de politie op basis van een verzoek op de Wet openbaarheid van bestuur van VPNgids, dat eind 2019 ook al de cijfers opvroeg van openbare beveiligingscamera’s.

Met ruim 58.000, bij de politie geregistreerde, beveiligingscamera’s is de provincie Noord-Holland de best gedocumenteerde van heel Nederland. Bij een misdrijf of incident kan de politie in die database in een oogopslag zien waar camera’s hangen en bij de eigenaar de beelden opvragen. De politie geeft aan dat de beelden vervolgens kunnen helpen in het politieonderzoek.

Ook de videodeurbellen zoals Ring kunnen in de politiedatabase worden geregistreerd.

Op het hebben van camera’s zitten wel wat voorwaarden. Zo kan de privacywet van toepassing zijn, maar dat geldt alleen als u delen van de openbare ruimte filmt voor beveiliging. Bijvoorbeeld als u een camera in uw tuin heeft om uw woning te beveiligen en deze camera ook de openbare weg filmt die aan de tuin grenst. U mag alleen dát deel van de openbare weg filmen dat noodzakelijk is om uw woning te beveiligen.

Ook meedoen? Kijk dan op de website van de politie hieronder.

De registratie in de politiedatabase is geheel vrijblijvend. Mocht u tijdens een eventueel contact met de politie waarbij de politie om de beelden vraagt, dan kunt u eventueel besluiten om de beelden niet te verstrekken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.9 ° C
24 °
21.6 °
68 %
0.9kmh
100 %
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °
di
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.