29.2 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
Home112Burgemeester sluit woning en bedrijfspand "hennepkwekerij aangetroffen in de kruipruimte"

Burgemeester sluit woning en bedrijfspand “hennepkwekerij aangetroffen in de kruipruimte”

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft op 3 augustus 2021 een woning aan de Stremselstraat en een bedrijfspand aan de Van IJsendijkstraat voor een bepaalde tijd gesloten. De woning aan de Stremselstraat wordt voor zes maanden gesloten. Het bedrijfspand aan de Van IJsendijkstraat wordt voor drie maanden gesloten.

In de woning aan de Stremselstraat is een hennepkwekerij aangetroffen die in de kruipruimte van de woning was aangelegd. Op dit moment loopt er ook nog een andere juridische procedure omtrent het herstellen van de kruipruimte. Vanwege deze verzwarende omstandigheden wordt de woning voor zes maanden gesloten in plaats van de standaard drie maanden. In het bedrijfspand aan de Van IJsendijkstraat zijn meerdere kilo’s hennep aangetroffen. De hennep werd gevonden naar aanleiding van een integrale controle van de gemeente.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van de woning en het bedrijfspand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe.
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
29.2 ° C
31.2 °
27.8 °
54 %
2.2kmh
2 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.