112Purmerend

Burgemeester sluit woning en bedrijfspand “hennepkwekerij aangetroffen in de kruipruimte”

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft op 3 augustus 2021 een woning aan de Stremselstraat en een bedrijfspand aan de Van IJsendijkstraat voor een bepaalde tijd gesloten. De woning aan de Stremselstraat wordt voor zes maanden gesloten. Het bedrijfspand aan de Van IJsendijkstraat wordt voor drie maanden gesloten.

In de woning aan de Stremselstraat is een hennepkwekerij aangetroffen die in de kruipruimte van de woning was aangelegd. Op dit moment loopt er ook nog een andere juridische procedure omtrent het herstellen van de kruipruimte. Vanwege deze verzwarende omstandigheden wordt de woning voor zes maanden gesloten in plaats van de standaard drie maanden. In het bedrijfspand aan de Van IJsendijkstraat zijn meerdere kilo’s hennep aangetroffen. De hennep werd gevonden naar aanleiding van een integrale controle van de gemeente.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van de woning en het bedrijfspand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.