19.3 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerendGemeente haalt bankjes weg aan het Molenplantsoen "geluidsoverlast en zwerfafval"

Gemeente haalt bankjes weg aan het Molenplantsoen “geluidsoverlast en zwerfafval”

Purmerend – De gemeente Purmerend is van plan om twee van de drie bankjes te verwijderen aan het Molenplantsoen in het centrum. Enkele bewoners hebben een hiervoor een verzoek ingediend. De reden voor verwijdering is dat bewoners veel overlast ervaren van geluidsoverlast en zwerfafval rondom deze plekken.

“Door de ligging van de bankjes nabij een coffeeshop en uitgaansgelegenheden, trekt deze locatie wisselende groepjes jeugd aan’, schrijft de gemeente in een bewonersbrief aan de omwonenden. “Er zijn verschillende acties ondernomen om de overlast tegen te gaan. Bijvoorbeeld gesprekken door jongerenwerk en het inzetten van handhaving.”

Een omwonende laat desgevraagd weten dat de groepjes jeugd niet lief zitten te kaarten: “Integendeel, ze pissen gewoon tegen je gevel aan en staan in de nacht gewoon stoned tegen je raam luid te oreren. En dan die rotzooi die ze achterlaten terwijl er gewoon een afvalbak staat. Het lijkt af en toe wel een vuilnisbelt rondom die bankjes.”

Doordat de overlast steeds veroorzaakt wordt door verschillende groepjes, is het de gemeente niet gelukt om in te zetten op gedragsverandering. Omdat deze bankjes niet alleen voor jongeren zijn, wil de gemeente niet direct alle drie de banken verwijderen. 

Het bankje nabij de Hoornse brug blijft vooralsnog staan. De gemeente hoopt hiermee dat de overlast is verholpen. Na een half jaar komt er een evaluatie en wordt er besloten of het laatste bankje ook verwijderd moet worden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Zou het geen goed idee zijn om de veroorzakers van de (geluids)overlast en het zwerfafval aan te pakken??
    Nu wordt iedereen gestraft én, daar kun je op rekenen, verplaatst het probleem zich naar elders.
    Het hier benoemde probleem van (geluids)overlast en zwerfafval speelt trouwens op heel wat meer plaatsen in Purmerend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
19.3 ° C
20.6 °
17.8 °
67 %
9.4kmh
79 %
zo
20 °
ma
23 °
di
21 °
wo
22 °
do
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.