14.3 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
HomePurmerendVliegtuiglawaai boven Purmerend "Het lijkt steeds meer te worden"

Vliegtuiglawaai boven Purmerend “Het lijkt steeds meer te worden”

Purmerend – Het aantal meldingen over vliegtuiglawaai neemt sterk toe de afgelopen maanden. Zo was er vanmiddag sprake dat er in de Purmer-Noord om de drie a vier minuten vrij laag overvliegende vliegtuigen gingen. “Het lijkt steeds meer te worden de afgelopen paar weken. Met vandaag als triest hoogtepunt.”, schrijft een melder op de website vliegherrie.nl.

Een andere melder op vliegherrie.nl schrijft dat het weer hetzelfde verhaal is als gisteren. “Naderend verkeer voor Polderbaan en Zwanenburgbaan veelvuldig over Purmerend/Purmerend Weidevenne ipv over polder met bijbehorende herrie. Lekker rustig in tuin zitten kan gewoon niet. Onbegrijpbaar dat vliegen over bebouwde kom voorkeur heeft voor de luchtverkeersleiding.”

Ook de wijk Weidevenne is op bepaalde dagen het domein van het geluid van vliegtuigen. Metingen die worden gedaan door Marcel uit de Weidevenne laten zien dat er sprake is van geluid tussen de 60 en 90 dB. “Soms heb je ook het narollen van het geluid. Dan is dat vliegtuig al op grote hoogte boven Hilversum en dan nog hoor je dat gebulder. Hoeveel geluid je op de grond hoort is afhankelijk van de weersomstandigheden. Wist je trouwens dat vanaf 80 dB er sprake is van een schadelijk geluidsniveau?”

Een bewoner uit Wijk Weidevenne. “Lig wederom vanaf 4.44 uur wakker in Purmerend. De ellende met slaapproblemen is weer begonnen. Tijdens beginperiode Corona ging het goed maar helaas pakken ze de draad weer op. Vrachtvliegtuigen zijn de grootste boosdoeners. Onbegrijpelijk dat dit gewoon maar kan doorgaan.”

De wijk de Gors ontkomt ook niet aan het geluid. “Enorme herrie van vliegtuigen van startende vliegtuigen Polderbaan. Avond/nachtvluchten nog erger doordat ze dichterbij en rakelijks over Purmerend Weidevenne scheuren.”

Marcel heeft een tip voor de mensen die last hebben van het vliegtuiglawaai. “Meten is weten en alleen zo kan je dit bespreekbaar maken want storend geluid is voor iedereen anders. Wat de ene persoon niet irritant vindt, kan voor een ander persoon problematisch zijn. Er is een app van schipholwatch die het aantal decibellen meet van de vliegtuigen die over komen. Open de app en richt je microfoon op het vliegtuig en dan krijg je automatisch het aantal decibellen en welke vlucht het was. Dit upload je dan naar hun database. Deze data is dan te bekijken op https://reports.explane.org.”

Heeft u last van vliegtuiglawaai boven Purmerend?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.3 ° C
15.1 °
13.4 °
72 %
3.1kmh
90 %
za
14 °
zo
20 °
ma
22 °
di
20 °
wo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.