22.2 C
Purmerend
zondag 1 oktober 2023
HomePurmerendD66 neemt stelling in: Wij zijn tegen de komst van een hotel...

D66 neemt stelling in: Wij zijn tegen de komst van een hotel in het Beusebos

Purmerend – D66 is pertinent tegen de komst van het hotel in het Beusebos. Dat liet toekomstig fractievoorzitter Mark Intres vandaag in een interview aan Regio Purmerend weten. De stelling die de provincie Noord-Holland heeft ingenomen ten aanzien van de komst van het hotel in de kom A7, is hierin de druppel geweest.

“We zagen het sowieso liever niet, maar als je merkt dat er een meerderheid voor de komst van een hotel is, kun je maar beter meepraten. Anders ben je uitgespeeld”, aldus Intres. “We konden in ieder geval bewerkstelligen dat in de huidige plannen een groot deel van het groen zou worden behouden en dat het hotel niet omgeven zou worden door een parkeerplaats met alleen asfalt.”

Toch neemt D66 nu een harde stelling in: We willen geen hotel in het Beusebos/Kom A7.

De mening van de leden van de partij, signalen uit de samenleving, het werelderfgoed van de Beemster en vooral ook de manier waarop de provincie kijkt naar de eventuele komst van een hoogbouw hotel van het concern Van Der Valk in de kom A7. Dit alles heeft er toe geleid dat D66 Purmerend het besluit heeft genomen om niet meer in te stemmen met de komst van een hotel in het Beusebos.

De Gemeente Purmerend heeft de verplichting aan Van Der Valk alles er aan te moeten doen wat in haar macht ligt om de gesloten overeenkomst tot uitvoering te laten komen. De vraag is echter, hoe ver het college hierin zou moeten gaan.

Intres: “Ja, de houding van het college kan inderdaad onderdeel zijn van een strategie. Maar we moeten ons als raad afvragen waar we inmiddels mee bezig zijn. Moeten we het zo ver laten komen dat we een aanwijzing krijgen van de Provincie Noord-Holland? Deze heeft haar huiswerk goed gedaan. En jurisprudentie leert dat een gang naar de rechter zo goed als zinloos is.”

Ook spreekt Intres over de loyaliteit naar de Beemster toe. In het traject naar de toekomstige fusie van de Beemster met Purmerend is de Beemster en het Unesco Werelderfgoed omarmd. “Deze situatie is voor de Beemster en haar werelderfgoed-status onwenselijk. Als je meent als gemeente wat je eerder hebt afgesproken, moet je hier niet mee doorgaan. Het is niet dat je alleen doet wat je zegt, als je dat zelf als gemeente toevallig goed uit komt”.

Of de plannen van het college nu definitief van de baan zijn, is nog maar de vraag. Ondanks de stelling van de coalitiepartij D66, kan het voorstel tot de wijziging van het bestemmingsplan waarschijnlijk nog op een nipte meerderheid rekenen. Daarna zal de zet aan de provincie Noord-Holland zijn, die al heeft aangegeven niet in te stemmen met het voornemen van Purmerend om de plannen in de huidige vorm door te laten gaan.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Laten we hopen dat de raad, dus ook andere partijen (PvdA, CDA) ,ook inziet dat het plan, maar vooral de werkwijze van het college, niet door de beugel kan. Het zal een vernederende exercitie worden bij de rechter, een rode kaart voor Purmerend, dat moet je toch niet willen?
    Fijne start van de fusiegemeente als de Beenster zijn Werelderfgoedstatus zou verliezen door een het eigenzinnige gedrag van een ondernemer in samenwerking het het college van Purmerend.
    Het zou goed zijn als ook de Beemster van zich laat horen in deze.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,502VolgersVolg
1,619VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.2 ° C
25 °
18.9 °
68 %
5.8kmh
95 %
zo
22 °
ma
22 °
di
17 °
wo
17 °
do
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.