20.8 C
Purmerend
woensdag 10 juli 2024
HomePurmerendPurmerender onder invloed aangehouden voor doorrijden na aanrijding

Purmerender onder invloed aangehouden voor doorrijden na aanrijding

Purmerend – Zondagochtend even na 05.30 uur werd de nachtelijke rust verstoord in de Jasmijnstraat. Volgens diverse meldingen bij de politie had een aanrijding plaatsgevonden met meerdere geparkeerde voertuigen, waar een donkere personenauto betrokken bij was en ‘met slippende banden’ was doorgereden richting de Violenstraat.

De politie stelde een onderzoek in. Op grond van de schade bij de achtergebleven beschadigde auto’s moest worden gezocht naar een donkerblauwe auto. Ook miste de doorgereden auto een koplamp, want die was op de plaats van de aanrijding achtergebleven.

Tijdens de zoektocht werd op de Wilhelminalaan de weggereden auto aangetroffen. Deze auto had schade aan de gehele voorzijde, miste een koplamp en was overeenkomstig donkerblauw. In de omgeving werd ook de gebruiker van de auto aangetroffen. De verdachte, een 21-jarige inwoner van Purmerend, is aangehouden op verdenking van verlaten plaats ongeval. Hij bleek ook onder invloed van alcohol en blijkens een speekseltest was hij onder invloed van THC. Bij de verdachte is een bloedproef afgenomen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

4 REACTIES

 1. Ik zie nu dat ik in mijn vorige reactie een aanname doe door te schrijven over een “Golfbestuurder” en een “Golfje”. Het type auto staat namelijk niet in het persbericht. Gek dat ik het “zomaar” over een Golfje heb. Geen idee waar ik dat vandaan haal 😉 Excuses voor de aanname i.i.g. Doet verder trouwens niets af aan de rest van mijn verhaal.

 2. @Dagmar
  Je vraagt je af waarom iemand die alcohol nuttigt en geestverruimende middelen met THC gebruikt überhaupt in een auto stapt. Ik weet het antwoord! Omdat de mensen van de generatie waartoe deze Golfbestuurder behoort, tegenwoordig zonder dat al van de pot gerukt zijn, en na inname van alcohol/drugs/geneesmiddelen helemaal volledig ongeleide projectielen zijn/worden en dat dus gewoon lekker wel doen. Gewoon, omdat het kan. We hebben ooit het politieapparaat in het leven geroepen om onze maatschappij tegen dergelijke wandelende of zich anderszins voortbewegende potentiële gevaren te beschermen. We betalen daar met z’n allen veel belasting voor. Voor iemand die zelf niet meer de afweging kan maken of iets verantwoord is of niet, moet deze afweging door de politie gemaakt worden. Zo’n persoon moet dan gewoon voor langere tijd in een groot huis met veel kamertjes met dikke deuren en een hoog hek eromheen gestopt worden. Maar ik durf te wedden dat ik de trieste meneer van dit Golfje vandaag al weer een paar keer ben tegengekomen op straat (al dan niet als bestuurder van een motorvoertuig). Als deze meneer straks een dodelijk ongeluk veroorzaakt, dan zou de politie alleen daarom al ernstig plichtsverzuim verweten kunnen worden. Als ik van hogerhand zo moest werken als agent, ging ik ander werk zoeken… serieus.

 3. Vraag mij af WAAROM iemand die acohol nuttigt en geestverruimende middelen met THC gebruikt überhaupt in een auto stapt.
  Vervolgens meerdere auto’s aanrijdt en er tussenuit naait.
  21 jaar is dit heerschap, hij kan:
  * óf alle schade vergoeden (en hier, geheel terecht, een tijdje krom voor liggen)
  * óf hij is een “kale kip” en laat de autobezitters met de schade zitten (en wordt er vanuit de Overheid of verzekering wel iets betaalt draait een ander er voor op).
  Van de huidige strafoplegging verwacht ik niet veel……..

 4. “De verdachte (…) is aangehouden (…).”

  Aangehouden, dus gearresteerd-voorgeleid-ondervraagd. Ik vraag me af of deze randmongool nog vastzit of dat hij alweer vrij rondloopt/rondrijdt. Ben bang voor het laatste. Goed bezig, politie. Het wachten is op het moment waarop deze idioot iemand dood rijdt, net zoals onlangs op de Kooimanweg gebeurd is. En dan, politie? Gaan we dan weer met 10 auto’s superbelangrijk doen met roodwitte linten en tenten en zo? Houd deze gevaarlijke gekken eindelijk eens van de openbare weg af. Volgens mij betalen we daar o.a. belasting voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,960FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
20.8 ° C
22.2 °
19.4 °
67 %
7.6kmh
17 %
wo
21 °
do
19 °
vr
16 °
za
17 °
zo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.