Purmerend

Tijdelijke woningen aan de Verzetslaan worden geplaatst

Purmerend – Vanaf begin deze week worden de tijdelijke woningen aan de Verzetslaan geplaatst en gemonteerd en het gaat snel. Vandaag stonden er al 48 tijdelijke woningen op hun plaats. In totaal moeten er 108 woningen komen. Vrachtwagens met de, in een fabriek gemaakte units, rijden af en aan op de locatie waarna een kraan ze op hun plaats hijst.

Het eerste bouwblok van de drie is dan ook bijna gereed. Op de locatie worden de tijdelijke woningen gerealiseerd in drie bouwlagen en verdeeld over drie bouwblokken. De opzet is zodanig dat er voldoende mate van woon- en leefkwaliteit wordt geborgd.

Rondom de woningen worden 76 parkeerplaatsen (inclusief ontsluiting) gerealiseerd. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door een nieuwe bomenrij. Groen staat ook binnen de rest van het plangebied centraal. Zo vindt het parkeren onder meer plaats op grasstenen.

Met dit initiatief hoopt de gemeente de druk op de woningmarkt wat te verzachten. De woningen zijn bedoeld voor Purmerenders, die met spoed een woning nodig hebben.

Voor wie zijn de woningen?

De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor inwoners van Purmerend, die om wat voor reden dan ook op korte termijn tijdelijke huisvesting nodig hebben.

Meer informatie op: https://www.woneninpurmerend.nl/tijdelijkewoningen

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

 1. Met dit initiatief hoopt de gemeente de druk op de woningmarkt wat te verzachten. 
  Ahum:
  De tijdelijke woningen worden voor maximaal 10 jaar woningen geplaatst en voor maximaal 2 jaar per woningzoekende verhuurd. 
  De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor “inwoners van Purmerend”, aldus de gemeente-site.
  Bedenk dat de wachttijd voor een sociale huurwoning in Purmerend voor een “regulier woningzoekende” >10 jaar is.

  Dit initiatief kost zo’n € 76.500 per TIJDELIJKE unit aan “stichtingskosten”.
  Mwah, dan is dit dus een héle dúre TIJDELIJKE oplossing: dat moet anders.
  Het kán anders, zie de inbrei-locatie aan het Drontermeer.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: