20.1 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomePurmerendNajaarskermis 2021 in de binnenstad "na twee jaar afwezigheid is dit weer...

Najaarskermis 2021 in de binnenstad “na twee jaar afwezigheid is dit weer de eerste kermis in onze stad”

Purmerend – Van 13 tot en met 17 oktober 2021 is er een kleinschalige nazomerkermis op de Schapenmarkt, in de Markthal en op het plein voor de Markthal in Purmerend. Er is voor deze locaties gekozen, omdat de terrassen op de Koemarkt tot 1 november mogen blijven staan.

Verspreid over het kermisterrein staan zo’n 25 attracties opgesteld, zoals de Breakdance, El Mundo, Mini Cars en de Turbo Polyp. De opstelling is bepaald in overleg met brandweer en politie, zodat woningen en bedrijven bereikbaar blijven voor de hulpdiensten.

Wethouder Mario Hegger is verheugd dat de kermis doorgaat: ‘Na twee jaar afwezigheid is dit weer de eerste kermis in onze stad. Door de kermis op deze nieuwe locatie te houden, kunnen de terrassen op de Koemarkt gewoon blijven staan. Dat is goed nieuws voor de horeca-ondernemers, die natuurlijk uit een moeilijke tijd komen. Ik ben blij dat er weer meer kan en dat Purmerenders elkaar weer kunnen ontmoeten op dit mooie evenement.’
 
Parkeren

De kermis wordt opgebouwd vanaf maandag 11 oktober. Vanaf die dag vervallen de parkeerplaatsen op de Schapenmarkt om ruimte te bieden aan de attracties. Tijdens de kermis komt de taxistandplaats tijdelijk op het Looiersplein. Er blijven voldoende parkeerplaatsen in het centrum beschikbaar.

De parkeergarages Claxonate en Eggert zijn gewoon bereikbaar. Op de parkeerterreinen rondom de binnenstad, aan de Stationsweg, Wherekant en Kooimanpark, kunnen bezoekers de auto parkeren voor 2 euro per dag. Kijk voor meer informatie over parkeerplaatsen en de verschillende tarieven op www.purmerend.nl/parkeerplattegrond.
 
Openingstijden

De kermis is open op de volgende dagen en tijdstippen:

  • woensdag 13 oktober van 13.00 tot 22.30 uur
  • donderdag 14 oktober van 14.00 tot 22.30 uur
  • vrijdag 15 oktober 14.00 tot 00.30 uur
  • zaterdag 16 oktober van 13.00 tot 00.30 uur
  • zondag 17 oktober van 13.00 tot 21.00 uur

Meer informatie over de kermis en de attracties is te vinden op www.purmerend.nl/kermis.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
20.1 ° C
21.8 °
18.9 °
69 %
4kmh
31 %
ma
21 °
di
21 °
wo
20 °
do
24 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.