27.4 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomePurmerendGemeente Purmerend voert vanaf volgend jaar de wielklem in

Gemeente Purmerend voert vanaf volgend jaar de wielklem in

Purmerend – Vanaf 1 januari 2022 krijgen de gemeentelijk handhavers wielklemmen tot hun beschikking. Hiermee gaat de gemeente de strijd aan met buitenlandse voertuigen uit o.a. Polen, Roemenië, Bulgarije en Frankrijk. Het verhalen van niet betaalde parkeergelden bij voertuigen met kentekens uit bepaalde landen blijkt niet mogelijk. Hierdoor ontstaat er rechtsongelijkheid omdat andere parkeerders wel een naheffingsaanslag krijgen.

De dienst Handhaving heeft over een periode van 3 maanden (december 2020 tot en met februari 2021) een inventarisatie uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat er bij 54 voertuigen met een buitenlandse kenteken geen naheffingsaanslag kon worden opgelegd. De gederfde inkomsten voor de gemeente kwamen hierbij uit op ruim € 6.000. De gemeente schat in dat het bedrag hoger uitgevallen zou zijn als er geen coronamaatregelen waren geweest.

De gewone naheffingsaanslag via het CJIB blijft want de wielklem wordt pas gezet indien bij een buitenlandse auto één of meer niet-betaalde naheffingsaanslag(en) zijn opgelegd. Ook auto’s met een Nederlands kenteken ontkomen niet aan een wielklem als deze vier of meer niet-betaalde naheffingsaanslagen hebben. Het tarief voor een naheffingsaanslag – dit jaar €63,50 – voor volgend jaar is nog onbekend. De gemeente wacht op een ministerieel besluit hierover.

De kosten voor een wielklem bedraagt €200,00 buiten de openstaande naheffingsaanslag(en). Indien na het aanbrengen van de wielklem 24 uren zijn verstreken kan het voertuig door een bergingsbedrijf worden opgehaald en daar in bewaring worden gesteld. De kosten hiervoor zijn €250,00 en elke dag extra €12,50.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Veel gemeenten hebben in het, recente, verleden de wielklem afgeschaft omdat de parkeerwachters/boa’s/handhaving te vaak te maken kregen met verbaal of soms zelfs fysiek geweld.
  Vooral bij buitenlanders was het onbegrip groot.
  En anno 2022 gaat Gemeente Purmerend ( 79.265 inwoners) de wielklem……invoeren.
  Reden: uit onderzoek is gebleken dat de Gemeente Purmerend € 6.000 aan inkomsten is misgelopen omdat “mensen rijdend in een voertuig met buitenlands kenteken parkeerden zonder parkeerkaartje” geen naheffing kon worden opgelegd???
  Ja, ook auto’s met een Nederlands kenteken ontkomen niet aan een wielklem als deze vier of meer niet-betaalde naheffingsaanslagen hebben.
  Natuurlijk. is dit niet “parkeer probleem oplossend”: er wordt gezocht naar allerlei mogelijkheden om de Gemeentekas te spekken.
  Er direct komen met de “wielklem” niet direct parkeerplaatsen vrij: neen, na 24 uur pas……..
  Er moet (geldelijk) geïnvesteerd moet worden in wielklemmen, handhavingscapaciteit….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
27.4 ° C
28.3 °
26.1 °
63 %
0.9kmh
62 %
vr
27 °
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.