16 C
Purmerend
vrijdag 22 september 2023
HomeBeemsterPurmerend maakt eindelijk verschil tussen bijdrage afvalstoffenheffing voor één- en meerpersoonshuishoudens

Purmerend maakt eindelijk verschil tussen bijdrage afvalstoffenheffing voor één- en meerpersoonshuishoudens

Purmerend – Het was al jaren voor de meeste éénpersoonshuishoudens in Purmerend een niet te verteren belastingmaatregel. Zij betaalde net zoveel afvalstoffenheffing als meerpersoonshuishoudens terwijl ze veel minder afval aanboden. Door de fusie met de Beemster volgend jaar komt het er nu eindelijk toch van.

Eindelijk heeft de gemeente Purmerend gekozen voor een zogenaamd gedifferentieerd tarief voor de afvalstoffenheffing net zoals dat al jaren in de Beemster van toepassing is. Hiermee volgt Purmerend het belastingbeleid van de Beemster en worden de tarieven in de nieuwe fusiegemeente gelijk getrokken.

Na 1 januari 2022 wordt het tarief in de fusiegemeente voor een éénpersoonshuishouden €295,40 terwijl ze in Purmerend nog dit jaar €354,00 betaalde. Voor meerpersoonshuishoudens wordt het tarief in 2022 €369,24, een stijging van €15,24. (4,3%) Voor de éénpersoonshuishoudens uit Purmerend is dit een voordeel van €74,00. (-20 %)

De Beemsterlingen moeten wat dieper in de portemonnee graaien om de kosten voor de afvalstoffenheffing, na de fusie, te betalen. Zo gaan de kosten voor afvalstoffenheffing voor een meerpersoonshuishouden met 8,1% omhoog. Eénpersoonshuishoudens gaan na de fusie zelfs 22.7% meer betalen ten opzichte van de tarieven van dit jaar in de Beemster.

Mocht je in de Beemster als gezin een extra afvalbak (tarief 2021: €157,20) hebben dan komt daar voor volgend jaar een rekening bij die oploopt tot meer dan €210,00 want de extra afvalbak gaat net zoveel kosten als de bijdrage van een meerpersoonshuishouden. Beemsterlingen met een extra GFT-bak zijn dan wel weer voordeliger uit want deze kosten vallen weg en worden dan gratis verstrekt net zoals dit al een paar jaar in Purmerend van toepassing is.
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Oké de eenpersoonshuishoudens krijgen een gedifferentieerd tarief afvalstoffenheffing; mooi en proficiat.
  De 2-persoonshuishoudens blijven evenveel betalen als een gezin van 2 volwassenen en (meerdere) kid(s).
  Feit blijft:
  De burger scheidt het plastic én papier én chemisch afval én grof vuil én gft én restafval.
  De burger brengt zélf het plastic én chemisch afval én grof vuil* weg (*=ophalen kent een enorme wachttijd).
  De papier en restafval container van de burger wordt nog maar 1 x per 2 weken geleegd.
  De gft container wordt weliswaar meer geleegd maar niet iedere week het hele jaar door.
  Als de burger mazzel heeft staat de container nog leeg op de aanbiedplaats en niet óf deels weer vol gestort met afval van een ander óf pleite/opgeslokt door de containerwagen.
  En de Gemeente Purmerend geeft als dank de welwillende én meewerkende burger jaarlijks een verhoging op de afvalstoffenheffing cadeau.
  Ook de eenpersoonshuishoudens (het tarief ad €295,40 is voor 2022).

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,611FansLike
2,501VolgersVolg
1,620VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16 ° C
17.8 °
14.4 °
75 %
8.5kmh
92 %
vr
16 °
za
16 °
zo
19 °
ma
21 °
di
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.