22 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomeBeemsterHandhaving Purmerend zet extra in op vuurwerkoverlast

Handhaving Purmerend zet extra in op vuurwerkoverlast

Purmerend – De gemeentelijke handhavers zetten zich de aankomende tijd extra in op vuurwerkoverlast. Als gevolg van, vaak zwaar, vuurwerk zijn er in de gemeente al diverse prullenbakken opgeblazen. In park de Driegang troffen de handhavers een fiets aan die door gebruik van vuurwerk de schroothoop op kan.

De zes prullenbakken die zijn vernield stonden in het Leeghwaterpark, de Nieuwstraat en park Driegang. De schade die door gebruik van zwaar vuurwerk aan het gemeentelijk interieur wordt aangericht zal uiteindelijk door de inwoners moeten worden betaald. Een opgeblazen prullenbak vervangen kost de gemeente zo’n 650 euro. De dienst Handhaving wil dan ook gezamenlijk met de inwoners de strijd aan gaan tegen (illegaal) vuurwerk en roept op om vuurwerkoverlast te melden.

Wilt u vuurwerkoverlast melden, gebruik dan (zeker buiten de kantoortijden) de MijnGemeente App (Overlast-Vuurwerk). Een downloadknop vindt u hieronder. De melding komt dan direct bij de handhavers op straat terecht en zij kunnen daar dan snel op reageren.

Verder kunt u meldingen doen via de gemeentelijke website of, tijdens kantoortijden, telefonisch via het Klantcontactcentrum van de gemeente op nummer 0299-452452. De handhavers zijn niet actief in de nacht dus als u dan vuurwerkoverlast ervaart bel dan de politie op 0900-8844.

Installeer de Mijn Gemeente-app

De app is gratis en beschikbaar voor iOS/Apple en Android. Download de app:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

 1. @Waussie;
  Heb je nog wat inhoudelijks bij te dragen?
  Of vertoon je dit gestoorde gedrag op het moment dat je de naam Dagmar leest?
  Het valt nl. op dat je zelfs bij oude(re) artikelen deze onzin neer kalkt.

 2. Vanaf augustus neemt de vuurwerkoverlast ‘s avonds toe.
  De handhavers zijn niet actief in de nacht en in het weekend ‘s avonds zie je ze ook niet.
  Melden helpt tot nu toe niet.
  De eigedommen van burgers gaan aan gort, dieren die totaal over de zeik gaan, kinderen die volledig overstuur raken enzovoort: die kosten en het leed kunnen niet verhaald worden.
  De Gemeente kan en moet er iets aan doen.
  Niet pas iets doen als de Gemeente zelf schade ondervindt (en die verolgens verhaalt op de burgerij).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
22 ° C
23.9 °
20.6 °
65 %
2.7kmh
1 %
ma
21 °
di
20 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.