Purmerend

Burgemeester sluit woning aan de Westerstraat “drugs bedoeld om te verhandelen en doorgeladen vuurwapen”

Purmerend – De politie heeft naar aanleiding van een onderzoek naar een huurder van een pand aan de Westerstraat een handelshoeveelheid drugs en een vuurwapen in de woning aangetroffen. Burgemeester Bijl heeft hierop de woning voor een bepaalde tijd verzegeld. De woning wordt voor drie maanden gesloten.

In de woning zijn zowel soft- als harddrugs aangetroffen (onder andere hennep, MDMA en cocaïne) en een doorgeladen vuurwapen. De hoeveelheid aangetroffen middelen in de woning was zo groot dat mag worden aangenomen dat de drugs bedoeld waren om te verhandelen. Burgemeester Bijl: “Deze vondst zorgt voor een ernstige verstoring van de openbare orde en voor ernstige onrust bij omwonenden, waardoor het veiligheidsgevoel in ernstige mate is verstoord. Vanwege deze omstandigheden sluit ik de woning voor drie maanden.”

Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de woning voor drie maanden niet mogen betreden. Op de woning die gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

De burgemeester doet een oproep aan de inwoners in Purmerend: “Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie op telefoonnummer 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of bij de gemeente via [email protected].”


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.