20.1 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomeBeemsterKieskompas voor gemeenteraadsverkiezingen Beemster en Purmerend is beschikbaar

Kieskompas voor gemeenteraadsverkiezingen Beemster en Purmerend is beschikbaar

Purmerend – Burgemeesters Karen Heerschop en Don Bijl van de gemeenten Beemster en Purmerend hebben woensdagochtend 27 oktober de online stemhulp Kieskompas in gebruik genomen. Dit deden ze samen met een inwoner die de Kieskompas invulde met hulp van Steffie, een online tool die informatie laagdrempelig en toegankelijk maakt. De online stemhulp voor de gemeenteraadsverkiezingen op 22, 23 en 24 november is beschikbaar tot en met 24 november. Het Kieskompas helpt inwoners om te kiezen op wie ze een stem gaan uitbrengen.

Per 1 januari 2022 gaan de gemeente Beemster en de gemeente Purmerend samen verder als de gemeente Purmerend. Daarom zijn er in deze gemeenten al eerder verkiezingen nodig voor de nieuwe gemeenteraad. Vijftien politieke partijen doen mee aan de verkiezingen, waarvan er zes partijen nieuw zijn of op dit moment geen deel uitmaken van de huidige gemeenteraden.  

Stemhulp Kieskompas, ook met Steffie 

Alle politieke partijen hebben samen met Kieskompas een online stemhulp gemaakt voor Purmerend. Via het beantwoorden van zo’n dertig stellingen kunnen inwoners zien welke partijen overeenkomen met en verschillen van hun opvattingen. Kieskompas vergelijkt de standpunten van alle partijen en helpt op deze manier bij het maken van een weloverwogen keuze.
 
Voor mensen die moeite hebben met het lezen en begrijpen van het Kieskompas, is er in de stemhulp ook de keuzeknop naar het toegankelijke Kieskompas met Steffie. Met behulp van de avatar Steffie wordt op eenvoudige wijze getoond welke politieke kwesties er spelen, waar partijen voor staan en welke partij het beste aansluit bij de eigen opinies. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
20.1 ° C
21.8 °
18.9 °
69 %
4kmh
31 %
ma
21 °
di
21 °
wo
20 °
do
24 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.