16.3 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
Home112Ouders doodgereden Tamar uit Marken stappen naar rechter om vervolging af te...

Ouders doodgereden Tamar uit Marken stappen naar rechter om vervolging af te dwingen

Marken – De ouders van de bij een aanrijding omgekomen Tamar uit Marken stappen naar de rechter. Met de gang naar de rechter willen ze vervolging afdwingen van de Duitser die Tamar heeft doodgereden. Dit meldt de advocaat van de nabestaanden, Sébas Diekstra op Twitter.

Ongevallendeskundige Willem Baan Hofman concludeerde onlangs op basis van de op de weg gevonden sporen dat Tamar na de aanrijding moet zijn verplaatst, een scenario dat ook door het OM is onderzocht. Er is echter geen DNA van de inzittenden van de auto op haar aangetroffen. Tamar verliet in de nacht van 25 juli 2020 haar woning na een discussie met haar ouders en werd aangereden op de Zeedijk in Zuiderwoude. 

De man verklaarde dat hij was doorgereden omdat hij dacht dat hij in een gat in de weg was geraakt. De man heeft niet ‘roekeloos of aanmerkelijk onvoorzichtig’ gereden, gaf het OM destijds aan. Wel heeft de bestuurder volgens het OM ‘onvoldoende op de weg gelet’. “Door onvoldoende op te letten, was hij niet in staat de auto te stoppen binnen de afstand waarover hij de weg kon overzien en waarover deze vrij was. Hiermee heeft hij een verkeersovertreding begaan en daar krijgt hij een boete voor.” 

“Feitelijk is het zo dat we de bestuurder van de auto aanmerken als de veroorzaker van het ongeluk, maar hem treft in juridische zin geen blaam. Hem kan niet worden verweten dat hij opzet had of aanmerkelijk onvoorzichtig is geweest. Hem treft een minder zwaar verwijt, daarom komen we uit op die geldboete. De vraag is of hij het ongeluk kon voorkomen, maar het was een afgelegen plek, midden in de nacht. Tamar is door het ongeluk overleden, maar dat kan hem in juridische zin niet worden verweten.”, gaf het OM destijds aan.

De ouders van het meisje willen nu dat een rechter de zaak bekijkt. De advocaat van de ouders starts namens hen een artikel 12-procedure, waarmee rechters zich gaan buigen over de beslissing van het OM om de verdachte niet te vervolgen.

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.3 ° C
16.7 °
15.5 °
77 %
4kmh
98 %
wo
21 °
do
24 °
vr
26 °
za
29 °
zo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.