20.8 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomeBeemsterOnderzoek naar coalitie van Stadspartij-Beemster Polder Partij, CDA, PvdA en Ouderenpartij AOV...

Onderzoek naar coalitie van Stadspartij-Beemster Polder Partij, CDA, PvdA en Ouderenpartij AOV Purmerend-Beemster

Purmerend – De Stadspartij-Beemster Polder Partij heeft over de vorming van een nieuwe coalitie in de afgelopen periode verkennende gesprekken gevoerd met alle gekozen partijen uit de nieuwe gemeenteraad. Het resultaat daarvan is dat onderzoek wordt gedaan naar een coalitie van Stadspartij-Beemster Polder Partij, CDA, PvdA en Ouderenpartij AOV Purmerend-Beemster.

Bij die uitkomst is onder meer rekening gehouden met de verkiezingsuitslag. Die wordt gezien als steun voor het door de huidige coalitie ingezette beleid. En geeft daarmee aanleiding om in te zetten op een coalitie met partijen, die op basis van hun programma’s uitvoering kunnen geven aan onder meer de voorzetting van dat beleid.

De Stadspartij-Beemster Polder partij haalde eind november 9 zetels binnen, gevolgd door de PvdA met 5 zetels. De VVD kreeg genoeg stemmen voor 4 zetels, AOV Purmerend-Beemster, D66, GroenLinks en CDA konden 3 zetels bijschrijven. De PVV en FVD kregen twee zetels, gevolgd door Leefbaar Purmerend, Gemeentebelangen Purmerend en PB21 met 1 zetel in de gemeenteraad.

De gesprekken tussen de beoogde coalitiepartners starten na het kerstreces.

Relevant artikel:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.8 ° C
22.8 °
18.9 °
71 %
1.8kmh
6 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.