15.6 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendSloop oude postkantoor Gedempte Where van start

Sloop oude postkantoor Gedempte Where van start

Purmerend – De start voor de sloop van het oude postkantoor aan de Gedempte Where gaat van start. De onzekere factor voor de start van de werkzaamheden was het afsluiten van de nutsvoorzieningen, gas, water en elektra van het oude postkantoor. Met name Liander had door ernstige capaciteitsproblemen geen tijd om de elektra eerder af te sluiten.

Inmiddels zijn er afspraken met Liander gemaakt om het gebouw in januari 2022 af te sluiten. Daarna zal de aannemer starten met het verwijderen van asbest uit het gebouw, de planning tot ca. mei ziet er als volgt uit:

Planning werkzaamheden tot aan start bouw:

Onderstaand een kort overzicht van de werkzaamheden tot start bouw:

  1. 10 januari t/m 28 januari voorbereidende werkzaamheden om vanaf 31 januari te beginnen met de totale sloop van het PostNL gebouw.
  2. 31 januari t/m 11 maart: algehele sloop bebouwing en terrein PostNL.
  3. 14 maart t/m 20 mei: grondwerk en vervangen bestaande damwand langs De Where.
  4. Medio mei (vermoedelijke) start bouw.

In de voorbereidende fase bleek het lastig om het bouwterrein bereikbaar te maken voor het vele vrachtverkeer in combinatie met het plaatsen van een torenkraan. Vanaf de Hoornse brug een inrit maken is lastig en te gevaarlijk omdat men het fietspad dan moet kruisen. Dit fietspad is een zeer drukke hoofdader voor scholieren die naar Clusius, PSG en de Koog fietsen. Het is daarmee zo druk dat de gemeente de vermenging van vrachtverkeer en scholieren en het daarmee gepaard gaande risico op ongevallen onacceptabel vindt.

De aannemer / ontwikkelaar heeft daarom bij de entree van het voormalige parkeerterrein van PostNL een inrit voor vrachtverkeer gepland. Hierbij ontstaat echter een probleem met de ruimte tussen de nieuwbouw en de aanwezigheid van 3 bomen, waarvan 2 bomen in de weg staan. En andere boom is er slecht aan toe. Daarom is besloten de drie bomen te kappen. De ontwikkelaar zal drie nieuwe bomen van een zekere grootte in de gesaneerde ondergrond terugplaatsen. Dit zal plaatsvinden nadat de bouwwerkzaamheden zijn afgerond.

Ontwerp

Het ontwerp voor het voormalige postkantoor bestaat langs de kant van de Gedempte Where uit 5 tot 6 bouwlagen. Langs de Where-oever wordt het gebouw 7 tot 8 bouwlagen hoog. Langs het water van de Where blijft een openbaar voetpad liggen. In het complex komen 158 huurappartementen in verschillende prijsklassen.

Meer informatie op: https://hureninpurmerend.nl.

Relevant artikel:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Belachelijk dat deze woningen zomaar van verkoop naar verhuur zijn gegaan nadat een andere partij de boel heeft overgenomen. Daar had de Gemeente Purmerend toch betere afspraken over moeten maken met Snippe. Aderlating..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.